Οι δηλώσεις του Ηχώ του Jerome για το Ισλάμ από τους Μουφτή Ξάνθη & Διδυμότειχο

“Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της χώρας μας, προσβάλλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα”, δήλωσε ο μουφτής.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Δύο μουφτές, η Ξάνθη և Διδυμότοτσο, εξέφρασαν τη βαθιά τους λύπη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τον Ισλάμ, όπως τονίζουν. “Η εικόνα που ο Μακαριώτατός του έχει απεικονίσει για τη θρησκεία μας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της χώρας μας, προσβάλλει τα θρησκευτικά μας συναισθήματα”, δήλωσε ο μουφτής, προσθέτοντας ότι “οι παραπλανητικές εκδηλώσεις της ευτυχίας, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.” : “Η Θράκη, δυστυχώς, χρησιμοποιείται ήδη από εκείνους που αναζητούν διαφωνία, θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας.”

Λεπτομερές κείμενο Mufti.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τα σχόλια που έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, για τη φύση του Ισλάμ και τη φύση των ευσεβών Μουσουλμάνων. Η εικόνα που περιέγραψε η ευτυχία Του για τη θρησκεία μας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της χώρας μας, προσβάλλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα.

Ο εξτρεμισμός ορισμένων που έχουν διαπράξει καταδίκη στο όνομα του Ισλάμ έχει λάβει χώρα σε άλλες χώρες, ήμασταν οι πρώτοι που τους καταδίκαμε ακριβώς επειδή είναι ενάντια στο ουράνιο του Ιερού Κορανίου, προσβάλλουν την πίστη μας.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων είμαστε ευσεβείς ηγέτες, σέβονται πλήρως το νόμο, υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως όλοι οι πολίτες της Ελλάδας, κανένας από εμάς δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε καμία πράξη βίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας, καθώς και οι Αξιότιμοι Μητροπολίτες της Θράκης, μιλούν πάντα με σεβασμό για εμάς, τονίζοντας το γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι ένα ευρωπαϊκό μοντέλο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην όμορφη εικόνα του τόπου όπου χτυπάει το κουδούνι. Είμαστε περήφανοι για την πίστη μας, είμαστε περήφανοι για το πώς συμβάλλουμε στη Θράκη ως πρότυπο συνύπαρξης, συνεργασίας, είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας, για το γεγονός ότι σέβεται πλήρως τη θρησκευτική μας πίστη. Η Θράκη έχει δώσει ένα καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη :

Οι λανθασμένες παραστάσεις του για την ευτυχία, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της Θράκης և, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από εκείνους που επιζητούν διαφωνία-θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας. Είθε ο Αλλάχ να ευλογεί και να δέχεται όλες τις προσευχές και τις καλές μας πράξεις.

ΤΟΠΟΤΙΡΙΤΙΑ

ΜΟΥΦΘΣ ΞΑΝΘΗΣ:

Μπιλάλ Καρατσάλ

ΤΟΠΟΤΙΡΙΤΙΑ

ΜΟΥΦΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΧΙΚΟΥ:

Hamza Osman »

Source