Οι δημοκράτες υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ φύτεψε σπόρους επίθεσης στο Καπιτώλιο

Οι Δημοκρατικοί την Τετάρτη υποστήριξαν τον Ντόναλντ Ατού φύτεψε τους σπόρους για τη θανατηφόρα επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πολύ πριν από τις 6 Ιανουαρίου με ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές του 2020 είχαν κλαπεί και είπε ότι οι νομοθέτες είχαν την υποχρέωση να λογοδοτήσουν τον πρώην πρόεδρο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει κατηγορήσει Ατού, Ρεπουμπλικανός, με υποκίνηση εξέγερσης προτρέποντας χιλιάδες υποστηρικτές να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο την ημέρα που το Κογκρέσο συγκεντρώθηκε για να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Χάστε 300x3250

Οι ταραχές εισέβαλαν στο κτήριο, στέλνοντας τους νομοθέτες να κρυφτούν και αφήνοντας πέντε ανθρώπους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Cyprus Mail Banner Cambridge International Lower Secondary (1)

Οι εννέα διευθυντές του Δημοκρατικού Σώματος που διώκουν την υπόθεση για κατηγορίες, ένα δύσκολο έργο σε μια στενά διαιρεμένη Γερουσία, δήλωσαν την Τετάρτη ότι η υποκίνηση ξεκίνησε πολύ πριν από τις 6 Ιανουαρίου.

«Ατού συνειδητοποίησε την περασμένη άνοιξη ότι θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου και άρχισε να φυτεύει σπόρους θυμού μεταξύ των υποστηρικτών του λέγοντας ότι θα μπορούσε να χάσει μόνο εάν κλαπεί », δήλωσε ο εκπρόσωπος Joseph Neguse.

“Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί, πρέπει να καταδικαστεί.”

Ο εκπρόσωπος Joaquin Castro ανέφερε αυτό που αποκαλούσε κατάφωρες πράξεις πολιτικού εκφοβισμού εναντίον των εκλογικών εργαζομένων στα κράτη Ατού έχασε. Στη Φιλαδέλφεια, την Ατλάντα και το Μιλγουόκι, ο Κάστρο είπε, ΑτούΟι υποστηρικτές προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ένοπλη δύναμη για να διαταράξουν τον υπολογισμό των ψήφων.

«Πίστευαν ότι ήταν καθήκον τους να αγωνιστούν κυριολεκτικά για να σταματήσουν οι μετρήσεις», δήλωσε ο Κάστρο.

ΑτούΟι ενέργειες απειλούσαν ένα χαρακτηριστικό της αμερικανικής δημοκρατίας, της ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας, ανέφεραν οι δημοκρατικοί διευθυντές.

«Αυτή η υπόθεση δεν αφορά να κατηγορούμε έναν αθώο παρευρισκόμενο για τη φρικτή βία και βλάβη που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου», δήλωσε ο επικεφαλής διευθυντής Jamie Raskin όταν ξεκίνησε τη διαδικασία. «Πρόκειται για το να λογοδοτούμε το άτομο υπεύθυνο για την υποκίνηση της επίθεσης».

Οι δημοκράτες αντιμετωπίζουν μεγάλες πιθανότητες να διασφαλίσουν μια πεποίθηση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε φραγή των ψήφων Ατού από την αναζήτηση δημόσιας υπηρεσίας ξανά. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Γερουσία πρέπει να ψηφίσει για καταδίκη, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 17 Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να αψηφούν ΑτούΗ ισχυρή δημοτικότητα των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, α Ατού σύμμαχος, είπε στους δημοσιογράφους σε ένα διάλειμμα ότι η διαδικασία θα γίνει «αρκετά κουραστική».

«Αυτή είναι μια πολιτική άσκηση», είπε.

Την Τρίτη, μόνο έξι από τους 50 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές έσπασαν με τον Καύκασο τους για να ψηφίσουν ότι η δίκη θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη κι αν ΑτούΗ θητεία έληξε στις 20 Ιανουαρίου.

Σε δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν Ατού θα πρέπει να καταδικαστεί, ενώ το 40% είπε ότι δεν πρέπει, με τις απόψεις να χωρίζονται σύμφωνα με τα κόμματα.

Η δίκη στη Γερουσία δεν είναι η μόνη έρευνα Ατού αντιμετωπίζει μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και την απώλεια των προεδρικών προστατευμάτων που τον προστατεύουν από τη δίωξη.

Εισαγγελείς στη μεγαλύτερη κομητεία της Γεωργίας έχουν ξεκινήσει μια ποινική έρευνα ΑτούΟι προσπάθειες να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα της πολιτείας αφού ηχογράφησε σε τηλεφωνική κλήση στις 2 Ιανουαρίου πιέζοντας τον υπουργό Εξωτερικών να «βρει» αρκετές ψήφους για να ανατρέψει την απώλεια του στη Γεωργία.

ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΑτούΟι δικηγόροι, οι οποίοι θα έχουν 16 ώρες για να εκφράσουν την άποψή τους μετά την ολοκλήρωση των διευθυντών του Σώματος, υποστηρίζουν ότι η ρητορική του πρώην προέδρου προστατεύεται από την εγγύηση της ελευθερίας του λόγου της Πρώτης Τροποποίησης και ότι τα άτομα που παραβίασαν το Καπιτώλιο ήταν υπεύθυνα για τη δική τους εγκληματική συμπεριφορά.

Λένε επίσης ότι η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα.

«Είμαστε πραγματικά εδώ γιατί η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θέλει να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Ατού ως πολιτικός αντίπαλος στο μέλλον », ένας από τους Bruce Castor Ατούδικηγόροι, είπε στους γερουσιαστές την Τρίτη.

Δεν ήταν ακόμη σαφές εάν και οι δύο πλευρές θα παρουσίαζαν μάρτυρες, αλλά ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Ντικ Ντουρμπίν δήλωσε στο CNN την Τετάρτη: «Έχουμε πολλούς μάρτυρες. Έχουμε 100 μάρτυρες που κάθονται στις προεδρίες και τους γερουσιαστές. “

Η δίκη της Γερουσίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το Σάββατο ή την Κυριακή, σύμφωνα με έναν ανώτερο βοηθό της Γερουσίας.

Ορισμένοι δημοκράτες εξέφρασαν ανησυχία ότι μια παρατεταμένη δίκη μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδο στην ατζέντα του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου ενός προτεινόμενου πακέτου ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάιντεν δεν σχεδίαζε να παρακολουθήσει τη δίκη, είπε ο Λευκός Οίκος. Ερωτηθείς την Τρίτη για τη διαδικασία, ο πρόεδρος είπε ότι επικεντρώθηκε στη δουλειά του.

«Η Γερουσία έχει τη δουλειά τους. πρόκειται να το ξεκινήσουν. Είμαι βέβαιος ότι θα συμπεριφερθούν καλά », είπε.

Ατού είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που κατηγορείται δύο φορές. Η πρώτη δίκη του κατηγορίας, η οποία προέκυψε από τις προσπάθειές του να πιέσει την Ουκρανία να ερευνήσει τον Μπάιντεν, έληξε σε αθώωση πριν από ένα χρόνο σε μια τότε Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το αξίωμα μέσω κατηγορίας. Ο Μπιλ Κλίντον κατηγορήθηκε το 1998 και ο Άντριου Τζόνσον το 1868 αλλά αθωώθηκαν επίσης. Ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε το 1974 αντί να αντιμετωπίζει κατηγορίες για το σκάνδαλο της Watergate.

Cx02β

Source