Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι «έτοιμοι» να εκδιώξουν τον Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων προετοιμάζονται για την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πέλοσι επιβεβαίωσε χθες ότι ήταν έτοιμη να αναλάβει ταχεία δράση τις επόμενες μέρες για να εξασφαλίσει την απομάκρυνση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και μετά την απομάκρυνσή του. την προηγούμενη Τετάρτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκληθεί σήμερα για να συζητήσει την απόφαση για ψηφοφορία, ζητώντας την παραίτηση του Ρεπουμπλικανικού Αντιπροέδρου Mike Pence. να αναφερθώ στην 25η τροπολογία και στην κυβέρνηση να σταματήσει τον ΤραμπΜε βάση αυτό το κείμενο, ο Πενς θα αναλάβει προσωρινό πρόεδρο έως τις 20 Ιανουαρίου.

“Εάν δεν υπάρξει απάντηση, ο Τραμπ θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πιθανώς την Τρίτη”, δήλωσε η Πέλοσι σε επιστολή προς τους Δημοκρατικούς.

Καταγγελία αμερικανών διπλωματών

Σε μια ασυνήθιστη και ασυνήθιστη κίνηση, οι διπλωμάτες των ΗΠΑ έγραψαν δύο τηλεγραφήματα καταδικάζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο και ζητώντας από τον Μάικ Πομπέο να υποστηρίξει την 25η τροπολογία για να τον απομακρύνει από το αξίωμα.

Χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύμα διαφωνίας» του Υπουργείου Εξωτερικών“Διπλωμάτες και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εκφράσει φόβους ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο θα υπονομεύσει σοβαρά την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην προώθηση και υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών στο εξωτερικό.”

“Η αποτυχία ανάληψης δημόσιας εξουσίας πριν από τον Πρόεδρο θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω τη δημοκρατία μας, την ικανότητά μας να επιτύχουμε αποτελεσματικά τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής μας”, δήλωσε ένα δεύτερο τηλεγράφημα που κυκλοφόρησε στους διπλωμάτες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Σαββατοκύριακο.

Στο τηλεγράφημα, οι διπλωμάτες ζήτησαν από τον Mike Pompeo να υποστηρίξει τυχόν νόμιμες προσπάθειες του Mike Pence և άλλων μελών της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της «πιθανής εφαρμογής των διαδικασιών που προβλέπονται στο άρθρο 4 της 25ης τροποποίησης, εάν είναι απαραίτητο». ,

Αυτή είναι μια αλλαγή που επιτρέπει στον αντιπρόεδρο να κηρυχθεί ακατάλληλο για την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με το CNN, ο Πενς δεν απέκλεισε την αναφορά στην 25η τροπολογία.

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source