“Οι δημοσιογράφοι έχουν περισσότερη ευθύνη από ποτέ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων Κύπρου εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Εργασίας Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου.

Περιέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις στο μήνυμα:

«Στον σημερινό κόσμο όπου η πληροφορία αυξάνεται εκθετικά και η τεχνολογία αναπτύσσεται με ρυθμό που είναι δύσκολο να ακολουθηθεί, τα μέσα ενημέρωσης έχουν ζωτική σημασία. Στον σημερινό κόσμο, όπου η αποτελεσματικότητα των δικτύων άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, τα οποία ορίζονται ως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από οπτικά και γραπτά μέσα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα, η ευθύνη των δημοσιογράφων μας είναι περισσότερο από ποτέ.

Οι δημοσιογράφοι μας, που έχουν τα μάτια, τα αυτιά και τη γλώσσα των πολιτών μας και οι οποίοι συμβάλλουν στην ικανοποίηση της ανάγκης για ενημέρωση και πληροφόρηση, συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της χώρας μας. Οι πιο σημαντικές ιδιότητες των εργαζομένων στον Τύπο μας είναι να κάνουν ειδήσεις και εκπομπές με αμερόληπτο και ανεξάρτητο τρόπο, λαμβάνοντας την εξουσία τους από το κοινό, να ενημερώνουν σωστά την κοινωνία, να αντανακλούν τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που λαμβάνουν στο κοινό με αντικειμενικό, ηθικό και αρχικό τρόπο.

Σ’αυτή την περίπτωση; Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Τύπου μια επαγγελματική ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία και επιτυχία, να τιμήσουμε τα πολύτιμα μέλη του Τύπου που έχουν πεθάνει, να γιορτάσουμε την Ημέρα των Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου και να προσφέρουμε την ειλικρινή αγάπη και σεβασμό μας.

Φωνή του νησιού / KTGB

Source