Οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ απαιτώντας παραίτηση από τον Νετανιάχου εισήλθαν στον 8ο μήνα τους

Οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ απαιτώντας παραίτηση από τον Νετανιάχου εισήλθαν στον 8ο μήνα τους

Οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ για να ζητήσουν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου με το αιτιολογικό ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί την υπόθεση διαφθοράς και η επιδημία του κοροναϊού εισήλθε στον 8ο μήνα τους.

Οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ απαιτώντας παραίτηση από τον Νετανιάχου εισήλθαν στον 8ο μήνα τους

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ισραηλινοί, υπόθεση διαφθοράς και νέος τύπος Κορωνοϊός (Kovid-19), ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν διοργάνωσε μια διαδήλωση κατά του Νετανιάχου με το επιχείρημα ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί την επιδημία.

Παρά την καραντίνα Kovid-19, πολλοί διαδηλωτές παρακολούθησαν τη διαδήλωση κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια και μάσκες με την επιγραφή “πρωθυπουργός του εγκλήματος” που αναφέρεται στον Νετανιάχου, συχνά φώναζαν “Μπίμπι (Νετανιάχου) να πάνε σπίτι”. Οι διαδηλωτές, με πανό που έλεγαν “Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου” και “Go”, κάλεσαν τον Νετανιάχου να παραιτηθεί.

Η αστυνομία, η οποία εμπόδισε τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδήλωση, έλαβε εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας, ειδικά στο Τελ Αβίβ καθώς και στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε 8 διαδηλωτές σε διαδήλωση μπροστά από την κατοικία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ

Οι διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου συνεχίζονται για 28 εβδομάδες στο Ισραήλ, το οποίο έχει επηρεαστεί από το τρίτο κύμα στην επιδημία Kovid-19 και όπου η ανεργία αυξάνεται.

Η κυβέρνηση Netanyahu είχε αποφασίσει να καραντίνα τουλάχιστον 2 εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα από τις 27 Δεκεμβρίου, λόγω της αύξησης των ημερήσιων περιπτώσεων στην επιδημία.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, με την αιτιολογία ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί την υπόθεση διαφθοράς και το ξέσπασμα του Κόβιντ-19.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source