Οι διαδικασίες προϋπολογισμού του 2021 αναθεωρήθηκαν στην τελευταία ενότητα

Οι διαδικασίες σχετικά με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2021 μπαίνουν στο τελευταίο τμήμα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Το αναθεωρημένο κείμενο υποβλήθηκε χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την έγκρισή του από το Συμβούλιο Υπουργών και θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την επόμενη Παρασκευή. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Υπουργός Εργασίας κ.Αιμηλανίδου.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ειδική σύνοδο της ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου, μετά από πρόταση του προέδρου του κοινοβουλίου Αδάμος Αδάμος, με τη συγκατάθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Όσον αφορά τη στάση των μερών, δεν αναμένεται σημαντική διαφορά όταν το DIKO ισχυρίζεται τη θέση του ως προϋπόθεση ψήφου υπέρ του προϋπολογισμού, κατά την υποβολή φακέλων διαζυγίου στον Γενικό Ελεγκτή. Εναλλακτικά, το κόμμα είπε ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί την πρόταση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα.

Το ΑΚΕΛ αναμένεται να επιβεβαιώσει τη θέση του κατά της ψήφου κατά του προϋπολογισμού, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λουργκ Λουκαΐδη θα εκφράσει την εκτίμηση που ζήτησε η ΚΥΠΕ ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του κόμματος μετά τη συζήτηση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος του Μαρίνου Σιζόπουλος δήλωσε στην ΚΥΠΕ ότι εκτός από την επιστολή που έστειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών στο Κοινοβούλιο, δεν υπήρξε επίσημη απάντηση στις τέσσερις προσεχείς προτάσεις του ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος δηλώνει ότι αναμένεται να αποσαφηνίσει τη θέση της κυβέρνησης επί των προτάσεων της ΕΔΕΚ αύριο ή την επόμενη μέρα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να διευκρινίσει αυτά τα θέματα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι επικείμενες προτάσεις της ΕΔΕΚ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικού χρηματοοικονομικού δικαστηρίου, έτσι ώστε οι δανειολήπτες που δεν συμφωνούν με το υψηλό χρέος των τραπεζών να μπορούν να προσφύγουν στο δικαίωμα του δανειολήπτη να επιστρέψει το δάνειο του σε μια μικρή επιχείρηση για πρώτη φορά. Το 50-55% της αξίας του για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα από το GESS που έχουν συνταγογραφηθεί από ειδικούς γιατρούς που διορίζονται εκτός του GESS, για τους οποίους αναμένεται η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, επιστρέφεται στο πλαίσιο ειδικών κριτηρίων της Δήλωσης Πολιτικής για αγροτεμάχια οικιακής σημασίας. ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, χθες ο Υπουργός Οικονομικών απηύθυνε επιστολή προς το κοινοβούλιο που ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είχε υποβάλει νομοσχέδιο στο δικαστήριο σχετικά με το θέμα των καταχρηστικών διατάξεων των τραπεζών σε συμβάσεις δανείου, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Υπηρεσίας Προστασίας των Καταναλωτών, σημειώνοντας ότι έχουν κάποιες προτάσεις. δεν γίνονται αποδεκτές επενδύσεις. Όσον αφορά τις προτάσεις GESS, σημειώνει ότι δεν γίνονται δεκτές, καθώς επηρεάζει όλη τη φιλοσοφία του ενοποιημένου ασφαλιστικού προγράμματος. Όσον αφορά την αλλαγή στη δήλωση γεωργικής πολιτικής, λέει ότι θα προετοιμαστεί ένα νέο πρόγραμμα για να βοηθήσει 134 κοινότητες.

Επιπλέον, στη δήλωσή του «για τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων» αναφέρεται ότι πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τον Υπουργό Οικονομικών, το οποίο είναι το μόνο θέμα του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοκρατική Δημοκρατική Εταιρική Σχέση συμφώνησε να συμπεριλάβει σημαντικά οφέλη / χορηγίες στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό λόγω της επιδημίας των πληγέντων πολιτών, καθώς και της συμπερίληψης ειδικών γενναιόδωρων παροχών για όλες τις ιατρικές νοσοκόμες. Covid μονάδες:

Όσον αφορά τα ζητήματα, σημειώνει ότι βρίσκονται σε τροχιά, և έχει επιτευχθεί συμφωνία για τη διεξαγωγή συναντήσεων με τα εμπλεκόμενα όργανα / ενώσεις և με τους αρμόδιους υπουργούς. Λέει ότι θα υποστηρίξει την αναστολή όλων των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της επιδημίας, καθώς και τη στοχευμένη αναστολή της αποπληρωμής δανείου εντός 6 μηνών, καθώς και τον διακανονισμό επιδότησης ενοικίου / άλογο, ενώ δεν θα ψηφίσει για αλλαγή στη φιλοσοφία του GESY. Ταυτόχρονα, η Σύμπραξη απευθύνει έκκληση σε όλους να βρουν την πλειοψηφία που απαιτείται για να ψηφίσουν για τον προϋπολογισμό του 2021.

Πηγή: KYPE

Source