Οι διαπραγματεύσεις Nahda Dam ξεκινούν σήμερα

Οι διαπραγματεύσεις Nahda Dam ξεκινούν σήμερα

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άρδευσης της Αιγύπτου, του Σουδάν και της Αιθιοπίας θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το φράγμα Nahda (Φράγμα Αναγέννησης) σήμερα, μετά από πρόσκληση της Νότιας Αφρικής, η οποία ηγείται της Αφρικανικής Ένωσης.

Οι διαπραγματεύσεις Nahda Dam ξεκινούν σήμερα

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Σουδάν SUNA, ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν Kammer Kameruddin και ο υπουργός άρδευσης και υδάτινων πόρων Γιασίρ Αμπάς θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση των διαπραγματεύσεων για το φράγμα Nahda, υπό την προεδρία του υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής, Naledi Pandor.

Μιλώντας στη SUNA, μια έγκυρη πηγή ανέφερε ότι σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσει την πρόταση του Σουδάν, η οποία στοχεύει στην κινητοποίηση των διαπραγματεύσεων δίνοντας στην Αφρικανική Ένωση μεγαλύτερο ρόλο για την επίτευξη δεσμευτικής νομικής συμφωνίας για το φράγμα.

Από τότε που η Αιθιοπία άρχισε να υλοποιεί το έργο το 2011, οι τρεις χώρες είχαν αρκετούς γύρους συναντήσεων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την πλήρωση και τη λειτουργία του τεράστιου ταμιευτήρα πίσω από το φράγμα Nahda.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η οποία παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις για το φράγμα, χαιρέτισε τις επικείμενες συνομιλίες, λέγοντας ότι παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνίας.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source