Οι διαχειριστές του AK Party έφυγαν από την αλήθεια

Οι τίτλοι από τις εξηγήσεις του Akşener, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις στην τηλεόραση KRT, έχουν ως εξής.

* Ξεκίνησα στις 20 Ιανουαρίου 2020, ταξιδεύω ανά περιοχή, καταστηματάρχες. Ακούω απίστευτες ιστορίες, δεν υπήρχε ακόμη πανδημία. Οι έμποροι αντιμετώπιζαν προβλήματα. Έμποροι, το κοινό βλέπει αυτό που δεν βλέπετε. Μεταφέρουμε την πρότασή μας στην εξουσία, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις μας.

* Μια νεαρή, παντρεμένη κυρία, περίπου 26 ετών ή κάτι τέτοιο. ‘Τι κάνεις?’ Ρώτησα, έχει ένα ήρεμο πρόσωπο. Είπε ότι εργάστηκε βραχυπρόθεσμα, ο σύζυγός της απολύθηκε πριν από την πανδημία και ότι είχε παιδί. «Μπορείς να αγοράσεις κρέας;» Είπα. Τα μάτια της είναι γεμάτα, «Meral αδελφή παίρνω 50 γραμμάρια» είπε, «Αγοράζω για τον γιο μου» είπε. ‘Τι θα κάνεις απόψε’ Είπα. Είπε ότι έτρωγαν άνδρες, ταράνα και τεμάχια τις τελευταίες 15 ημέρες. Αυτό το περιστατικό με χτύπησε σκληρά.

«Ο ψηφοφόρος θέλει ειρήνη»

* Μετά τις εκλογές μας στις 31 Μαρτίου, «εθνική συμμαχία» όπως και; Οι ελπίδες του δυστυχισμένου, απελπισμένου ψηφοφόρου, που πίστευαν ότι η δημοκρατία είχε ανασταλεί, ότι αυτό μπορούσε να γίνει παγιώθηκε. Στις 24 Ιουνίου, υπήρχε μεγάλη ελπίδα, και όταν δεν συνέβη, η ελπίδα των ψηφοφόρων έσπασε. Ενισχύθηκε η ελπίδα ότι αντιμετωπίστηκαν προβλήματα που σχετίζονται με τη δημοκρατία, το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. “Αυτό μπορεί να είναι” Είπε. Ρωτά πώς μπορείτε να το λύσετε στα μέρη που επισκέπτουμε. Οι ψηφοφόροι του CHP και οι ψηφοφόροι του AK Party θέλουν ειρήνη.

* Νομίζω ότι οι διαχειριστές του AK Party είναι αποσυνδεδεμένοι από την αλήθεια. Έλα Ερντογάν ‘παλάτι’Τι κάνουν οι ηγέτες του κόμματος; Μόλις μπείτε στο παλάτι, δεν μπορείτε να φύγετε. Το παλάτι δημιουργεί ένα παράλληλο σύμπαν, δημιουργεί πολιτισμό. ‘Παλάτι’Ο αέρας, το πνεύμα της… Κύπρου επισκέφθηκε επτά αεροπλάνα. Θα πεθάνες αν πας με ένα ή τρία αεροπλάνα;

«Η λογική μας συνεργασία»

* “Είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο, τη σάρκα και τα νύχια” λένε. Δεν έχουμε τέτοιο ισχυρισμό. Συνεργαστήκαμε με το CHP. Μια λογική συνεργασία κατόπιν αιτήματος του ψηφοφόρου. Κρίνω πολιτικά, αλλά δεν μπερδεύω την οικογένεια ή τους συγγενείς του. Ο Kılıçdaroğlu, αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης, δέχθηκε επίθεση. Το σπίτι του άνδρα διάτρησης έχει μετατραπεί σε ιερό. Ερντογάν ‘Ευχομαι γρηγορη ΑΝΑΡΡΩΣΗ’ δεν τηλεφώνησε. Ένα τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να συμβεί. Στη συνέχεια, ακούσαμε ξαφνικά την απειλή του Alaattin Çakıcı. Υπήρξαν δολοφονίες και πραξικοπήματα, αλλά δεν υπήρξε πολιτικός που να προστατεύει το απειλούμενο μέλος της μαφίας. Αυτό είναι το πρώτο στην ιστορία. Δεν μετρούν καν το σπίτι μου που δέχεται επιδρομή.

Πρόσφατες επιθέσεις

* Ο σύμβουλός μου Murat İde δέχθηκε επίθεση, το σπίτι των Yavuz Selim Demirağ και Yurdagül Şimşek δέχτηκε επιδρομή, Murat Ağırel, Barışların τέθηκαν στη φυλακή Ο Αντιπρόεδρος του Future Party, Selçuk Özdağ, Orhan Uğurel και Afşin Hatipoğlu, που είναι γνωστοί στην κοινότητα Ülkücü, είναι ενέδρες. Δεν υπήρχε τέτοιος βαθμός αγνότητας. Ο άντρας δεν χτυπιέται με την ομίχλη του, ένα άτομο δεν χτυπιέται από πέντε. Καλώ τον Ερντογάν στο γραφείο, η κατάσταση επιδεινώνεται.

«Πατέρας του πεθερού, εφέ γαμπρού»

* Θα καταργήσετε την προεδρία του κόμματος, θα δημιουργήσετε ένα βελτιωμένο κοινοβουλευτικό σύστημα. Ο πεθερός ήταν η αιτία και το αποτέλεσμα. Δεν βλέπω ότι είναι δυνατόν να τα αλλάξω, αλλά μπορούν να το κάνουν για τους δυτικούς.

* Οι φίλοι μας ολοκλήρωσαν τις εργασίες του κοινοβουλευτικού συστήματος. Θα γίνει παρουσίαση την Τετάρτη. Τότε θα το μοιραστούμε με το κοινό. Αυτή τη φορά, το κοινό, οι ΜΚΟ θα συζητήσουν. Μετά από αυτό, θα πάρουμε ένα σημείο. Όπως και η Δημοκρατία που σχεδιάστηκε από την Atatürk … «Κάνουμε το ίδιο» δεν μπορούμε να πούμε, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών απαιτήσεων.

Μίλησε κατηγορηματικά

* Ο κ. Kılıçdaroğlu είναι ένας ευγενικός και κομψός άνθρωπος. Υπάρχουν πραγματικότητες της Τουρκίας. Δεδομένου ότι το προεδρικό σύστημα με το κόμμα έφερε 50 + 1, ήταν απαραίτητο να μπείτε στη συμμαχία για τις εκλογές. «Αντιπολιτευόμενο μπλοκ», «μπλοκ δύναμης» Λέγεται… Θα πάμε στις εκλογές με το ίδιο σύστημα. Το χρονοδιάγραμμα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, οι προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν τη μετάβαση… Πρέπει πρώτα να μοιραστούμε. Νομίζω ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα είναι σε θέση να κερδίσει. Δεν είναι δυνατόν, σίγουρα δεν θα κερδίσει. «Έθνος συμμαχία» Θα επεκταθεί ή τι θα είναι, δεν είναι σωστό να μιλάμε γι ‘αυτό σήμερα.

Επίσκεψη του Ερντογάν

* Ο κ. Ερντογάν είπε ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί συμμαχία με το κόμμα Felicity. Είδε ότι οι ψήφοι δεν ήταν αρκετές, θα κάνει τα πάντα για να πάρει το Felicity Party. Μόνο για επιλογή. Η επίσκεψη του Ερντογάν στο Oğuzhan Asiltürk είναι ένα πράγμα, η εξήγησή του είναι άλλη.

* Είχα μια μυστική συνάντηση με τον κ. Ερντογάν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης … «Θα είμαι αδύναμος πρόεδρος και ο Ερντογάν θα είναι ισχυρός πρωθυπουργός»ήταν … Το συζητούσαν σοβαρά, είναι ένα πλήρες ψέμα.

* Το πιο σημαντικό πράγμα που δίνει προσοχή σε αυτό το έθνος είναι η κατάσχεση της θέλησής του και η καθιέρωση υποθήκης για το παιχνίδι. Τρώνε ένα ραβδί που χαστούκια σε αυτό το κάλπη έτσι ώστε οι ψήφοι να ανατινάξουν τα κάλπη. Όπως στην Κωνσταντινούπολη. Επιτρέψτε μου να πω ότι η προσπάθεια του Κόμματος IYI να γίνει στο Κόμμα DEVA και στο Μέλλον του Κόμματος θα είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγική και θα βρεθεί λύση. Είμαστε δύο έμπειροι πολιτικοί. Είμαστε το κόμμα με μια ομάδα στο Κοινοβούλιο.

Συζήτηση για το κλείσιμο του HDP

* Επικρίνει το κλείσιμο του AK Party, λέγοντας ότι το MHP δεν παρείχε επαρκή υποστήριξη εκείνη την εποχή. Όταν το AK Party επέστρεψε από την ακτή, άλλαξε το νόμο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφασίζει. Αρκεί ο Ερντογάν να κινηθεί. Ο κ. Μπατσέλι έδωσε τελεσίγραφο στον γενικό εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου… Ο κύριος εισαγγελέας κοίταξε, τι προήλθε από εκεί, το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει ένα ακόμη βήμα μετά από αυτό. Συνταγματικό δικαστήριο. Το βλέπω ως ράμφισμα μεταξύ των εταίρων. Ο κ. Μπατσέλι δεν κράτησε το χέρι του, αλλά δεν το έκανε.

Source