Οι διεθνείς φοιτητές ζουν στις εξετάσεις της Κύπρου

Μέσα Κύπρος τα περισσότερα παραμένουν Κύπριοι μαθητές σπουδάζω στο εξωτερικό. Η επιδημία ανάγκασε τα πανεπιστήμια να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ως αποτέλεσμα των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές από την Κύπρο παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο Διαδίκτυο. Υπήρχαν μαθητές που πήγε στη χώρα σπουδών τους στις αρχές του εξαμήνου, αλλά λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής εικόνας κάθε χώρας, προτίμησαν να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Αν και στο παρελθόν μαθήματα διδάσκονταν εξ αποστάσεως, Πολλοί περίμεναν ότι θα έχουμε μαζική αναχώρηση Κυπρίων μαθητών τον Ιανουάριο Στο εξωτερικό λόγω της περιόδου εξέτασης.

Ωστόσο, φαίνεται Κύπριοι μαθητές Οι περισσότερες χώρες, ειδικά στη Βρετανία, αποφάσισαν να παραμείνουν στο νησί λόγω των πολύ περιοριστικών μέτρων Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα և αλλού, λάβετε μέρος σε διαδικτυακές εξετάσεις.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του EFEK Γιώργος Βορ Αντρέου στο Offsite, Βασίλειος, ποσοστό: Κύπριοι μαθητές όπου: θα επιστρέψει στη Βρετανία σε αυτό το σημείο αναμένεται να είναι αρκετά μικρό

“Λόγω της επιδημικής κατάστασης, τα περισσότερα πανεπιστήμια αποφάσισαν να διεξαγάγουν διαδικτυακές εξετάσεις. «Έχουμε περίπου 10.000 Κύπριους μαθητές στη Βρετανία, και εκτιμάται ότι περίπου 2.000 θα επιστρέψουν».

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΚ Βασίλειος το τόνισε αυτό ήδη μερικά βρετανικά πανεπιστήμια δήλωσε ότι: Η εξ αποστάσεως μάθηση θα συνεχιστεί և: δεύτερο ημίχρονο Αυτή την χρονιά

Ο ίδιος Ο κ. Άδωνης Αμερικανός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Συμβούλων Κύπρου, μιλώντας στο Offsite, επέμεινε ότι ήταν έτσι Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν προσφέρουν εξετάσεις ζωής,

Υπάρχουν πανεπιστήμια που: αντικατέστησαν ορισμένες εξετάσεις με πρόχειρα ή προφορικά“Σημειώνει ότι ο Αμερικανός το προσθέτει”Οι περισσότεροι μαθητές δεν θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις εξετάσεις, αλλά αυτό, φυσικά, εξαρτάται επίσης από το πρόγραμμα σπουδών. ”

Εξηγώντας, ο κ. Αμερικανός αναφέρθηκε σε μαθητές που πρέπει να παρακολουθήσουν εργαστήρια, όπως φοιτητές ιατρικής.

“Υπάρχουν προγράμματα, όπως η ιατρική, για τα οποία διοργανώνονται εργαστήρια και οι μαθητές βρίσκονται στη χώρα σπουδών τους. «Όσον αφορά τις άλλες εξετάσεις και άλλα μαθήματα, τα οποία είναι πιο θεωρητικά, τα πανεπιστήμια προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους για να αποφύγουν την ανάγκη φοιτητών να πάνε σε πανεπιστήμια.

Τέλος, ο κ. Αμερικανός είπε ότι υπήρχε և Ποσοστό φοιτητών που προτιμούσαν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές αν και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο Διαδίκτυο.

Έλληνες μαθητές

Σε: διεξαγωγή εξετάσεων τρέχον χειμερινό εξάμηνο αποκλειστικά με μεθόδους απομακρυσμένης αξιολόγησης, αποφάσισε Υπουργείο ΠαιδείαςΜε βάση τη σχετική σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το ίδιο ισχύει και για τις εξετάσεις.

Ωστόσο, από αυτούς Φοιτητές: Αποδεικνύεται ότι αν και η εξέταση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, μερικοί θα πάνε στην ΕλλάδαΌπως είμαστε ενημερωμένοι, Μερικοί από τους μαθητές έχουν ήδη φύγει για την Ελλάδα, ενώ άλλοι προτιμούσαν έφυγε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Offsite the Πρόεδρος του POFEN Η Μαρία Ζιαμάλη σημείωσε ότι πολλοί μαθητές θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω των εργαστηρίων στα οποία παρακολουθούν.

“Εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών που θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα φύγουν στις 20 Ιανουαρίου”, είπε.

Source