Οι δραστηριότητες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο συνεχίζονται

Το ερευνητικό πλοίο TCG Çeşme ξεκίνησε την επιστημονική και τεχνική του έρευνα στο υδρογραφικό πεδίο στα διεθνή ύδατα του βόρειου Αιγαίου.

Το έργο του πλοίου Τσεσέ περιγράφηκε ως «ένα κίνημα που δεν διευκολύνει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» σε δηλώσεις της Ελλάδας.

Οι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι κλήθηκαν να το αξιολογήσουν, δήλωσαν ότι το ερευνητικό πλοίο TCG Çeşme θα πραγματοποιήσει επιστημονική και τεχνική έρευνα στο βόρειο Αιγαίο έως τις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμένου προγράμματος δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι μελέτες που δεν καλύπτουν τον βυθό πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη συμμόρφωση με τη συναίνεση της Βέρνης του 1976.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020, το ερευνητικό πλοίο του Ε. Ναυτίλου, συνδεδεμένο με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, πραγματοποίησε παρόμοιες μελέτες στα βόρεια και δυτικά του νησιού της Λέσβου και στα βόρεια της Χίου και των νησιών Ahikerya, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων.

μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας “η συμβουλευτική συνάντηση” ξεκινά όταν το νερό στις καλυπτόμενες θαλάσσιες περιοχές των διεθνών υδάτων μεταξύ του ελληνικού ερευνητικού σκάφους Αιγαίου Κρήτης και Πελοποννήσου έως μια μεταγενέστερη περίοδο 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν έξι μελέτες πόρων, “Επί του παρόντος, Ελλάδα, 18 Φεβρουαρίου , Το 2021 με ημερομηνία NAVTEX συνεχίζει το υποβρύχιο έργο του, το οποίο ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της Κρήτης με την ανακοίνωσή του και δεν είναι σαφές πότε θα τελειώσει. ” έκανε την εξήγηση.

έμβλημα69

Υπογραμμίζοντας ότι οι δραστηριότητες της TCG Çeşme είναι “επιστημονικές και τεχνικές μελέτες που πραγματοποιούνται σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τις αμοιβαίες συμφωνίες”, οι πηγές ανέφεραν:

“Οι δηλώσεις της Ελλάδας ότι έχουμε αναλάβει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των συμβουλευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των χωρών μας, αυτές οι προφανείς δηλώσεις της Ελλάδας με σκοπό την δημόσια παραπλάνηση της διεθνούς κοινότητας ακολουθούνται με λύπη και έκπληξη. Είναι μια σαφής ένδειξη της ασυμβίβαστης και ασυμβίβαστης στάσης του που δεν επιθυμεί να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. “

“Το κόμμα που προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση …”

Οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε την άσκηση Şimşek-21 με 20 πλοία και πολλά αεροπορικά στοιχεία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων στα βορειοδυτικά του νησιού, από τις 25 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις, και το υποβρύχιο δραστηριότητες που δημοσιεύθηκαν στις 10-17 Φεβρουαρίου. Υπενθύμισε επίσης ότι στις διαφημίσεις του, δήλωσε τις περιοχές που καλύπτουν τα χωρικά ύδατα των νησιών Μπόζμπαμπα, Σεμαδίρεκ, Λίμνη, Θάσος, Λέσβος, Χίος, Υψάρα, Αχικέρια και Σάμος.

Οι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν:

“Ομοίως, στην υποβρύχια ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σκοποβολής στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο μεταξύ 17 Μαρτίου και 27 Απριλίου 2021, το μη στρατιωτικό καθεστώς Λίμνη, Μπόζμπαμπα, Λέσβος, Μέις, Υψάρα, Χίος, Νησιά Σαμοθράκης, δηλώνει περιοχές καλύπτοντας τα χωρικά ύδατα, αυξάνοντας την ένταση, αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι το κόμμα που αγωνίζεται.

Η διαδικασία διαπραγματευτικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας, ακόμη και στην εν εξελίξει Τουρκία ενάντια σε προκλητικές ενέργειες, που βασίζονται σε ζητήματα σχέσεων καλής γειτονίας μέσω αμοιβαίου διαλόγου και διαπραγματεύσεων, με σοβαρή και ειλικρινή προσέγγιση, δίκαιη και δίκαιη, διαρκή και υπομονή για την επίτευξη βιώσιμης λύσης, σταθερή και αόριστη . Η προσδοκία μας από την Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την εποικοδομητική στάση που ακολουθούμε από την αρχή είναι ότι θα εγκαταλείψει την ασυμβίβαστη στάση της και τις ενέργειές της και τις συζητήσεις που αυξάνουν την ένταση και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα με μια ειλικρινή προσέγγιση μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων. “

Source