Οι δραστηριότητες των νηπιαγωγείων αποσαφηνίστηκαν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα νηπιαγωγεία, ιδιωτικά και κρατικά, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Στις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια της εκπομπής ANT1 “Mera Mesimer”, ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε το τοπίο, λέγοντας ότι το διάταγμα ισχύει μόνο για παιδιά προσχολικής, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία και προσχολικά θα λειτουργεί κανονικά και θα ανοίξει στις 7 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι στο σπίτι στις 7 January 8 Ιανουαρίου, η εκπαίδευσή τους θα παρέχεται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το διάταγμα, η ηλεκτρονική μάθηση ισχύει μόνο για αυτές τις δύο ημέρες.

“Ο λόγος για την εκπαίδευση δεν είναι ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στα σχολεία. Λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις για την υγεία. Είπαμε ότι η περίοδος κατά την οποία τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο παρατείνεται κατά δύο ημέρες, θα πάρουν μαθήματα από το σπίτι. Αυτή είναι η απόφαση “, είπε ο κ. Πρόδρομου.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις, ο κ. Πρόδρομου ανέφερε ότι μόνο 1450 θετικά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο το σύστημα από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή 1,2% του πληθυσμού. “Τα σχολεία ήταν σχετικά ασφαλή μέρη”

Απαντώντας στις τετράμηνες εξετάσεις, είπε ότι δεν θα ακυρωθούν. Αν πάμε στο σχολείο, η αξιολόγηση είναι μέρος αυτής. Εάν κάποιοι άνθρωποι λένε ότι δεν πρέπει να παρακολουθήσετε μαθήματα, να μην κάνετε εξετάσεις, τότε θα πρέπει να χάσουν τα παιδιά το έτος; Με τον ίδιο τρόπο, οι Παν Κύπριοι δεν πρέπει να εκπαιδεύονται. Εάν τα δεδομένα δεν αλλάξουν, οι εξετάσεις αναβάλλονται. Σε αυτό το σενάριο, οι δοκιμές θα γίνουν αργότερα όταν επιστρέψουν. “

Source