Οι δρόμοι είναι άδειοι σε πολλές χώρες λόγω της πανδημίας

Οι εορταστικές εικόνες, που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, άφησαν τη θέση τους σε κενά δρομάκια καθώς μπαίνουν στο 2021.

Λόγω της πανδημίας Covid-19, απαγορεύτηκε στους ανθρώπους να έρθουν μαζί και να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε χώρες όπου επιτρέπεται ο εορτασμός, τηρήθηκε ο κανόνας της μάσκας.

21 ώρες στις 31 Δεκεμβρίου στην Τουρκία: 00 Ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δεν επιτρέπονται εορτασμοί στο δρόμο ή πάρτι που παρευρέθηκαν από μεγάλο αριθμό ατόμων στο σπίτι. Οι δυνάμεις ασφαλείας έλεγξαν τη συμμόρφωση με την απαγόρευση όλη τη νύχτα.

Φωτογραφία: AA

Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς δεν επιτρέπεται φέτος μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν εδώ κάθε χρόνο.

Μια συναυλία δόθηκε μπροστά από την πόρτα, αλλά το κοινό δεν τραβήχτηκε, μεταδόθηκε στην τηλεόραση.

Ένας φράχτης τοποθετήθηκε γύρω του για να αποτρέψει την είσοδο ανθρώπων στην περιοχή.

Παρίσι (Φωτογραφία: Reuters)

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκίνησε χθες στις 20:00 στη Γαλλία, έληξε στις 06:00 σήμερα.

Η ετήσια έκθεση πυροτεχνημάτων στην πρωτεύουσα Παρίσι ακυρώθηκε φέτος.

100 χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες επιθεώρησαν την απαγόρευση στη χώρα.

Μια άλλη χώρα όπου δεν πραγματοποιήθηκαν γιορτές ήταν η Ιταλία. Οι Ιταλοί πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τις οικογένειές τους στο σπίτι λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Βέλγιο (Φωτογραφίες: AA)

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις έγιναν στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου. Φέτος, δεν υπήρχε επίδειξη πυροτεχνημάτων όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μια επίδειξη λέιζερ.

Καμερούν

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Καμερούν Ενώ οι πλατείες ήταν διακοσμημένες στη χώρα, φαίνεται ότι οι δρόμοι δεν ήταν γεμάτοι.

Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Οι πλατείες και οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι με φώτα.

Η παραδοσιακή γιορτή της Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκε για 100 χρόνια στην πλατεία Puerta del Sol στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, ακυρώθηκε φέτος.

Ισπανία

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία δεν ακυρώθηκε ακόμη και κατά τη διάρκεια των περιόδων Ισπανικής Γρίπης (1918-1920) και εμφύλιου πολέμου (1936-1939).

ABD

Η Times Square της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ έκλεισε στο κοινό, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων επιτρέπεται. Οι δημοσιογράφοι που ακολούθησαν τις ειδήσεις στην πλατεία διασκεδάζουν ρίχνοντας κομφετί.

Γουχάν (Φωτογραφία: Reuters)

Υπήρχαν διαφορετικές εικόνες από τον υπόλοιπο κόσμο στο Wuhan της Κίνας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός Corona. Χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στις πλατείες και παρακολούθησαν τους επίσημους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς φορώντας μάσκες.

(Αγκάθι)

.Source