Οι δυνάμεις γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο – Sunday Independent

Χιλιάδες προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων δούλευαν σε όλο τον κόσμο τα Χριστούγεννα για να βοηθήσουν στη διατήρηση της ασφάλειας της Βρετανίας, έτσι ώστε οι άνθρωποι στο σπίτι να μπορούν να απολαύσουν την εορταστική περίοδο. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε υπηρεσία 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, και τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν εξαίρεση.

Φέτος, περίπου 6.400 ναυτικοί, ναυτικοί, στρατιώτες, αεροπόροι και αερομεταφορείς θα αναπτυχθούν σε επιχειρήσεις. Από τη Σομαλία και την Ουκρανία έως τις προσπάθειες προστασίας του βρετανικού λαού από κοροναϊούς και απειλές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ένοπλες δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και συμμετείχαν σε 39 επιχειρήσεις σε 46 διαφορετικές χώρες.

Έντεκα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού θα αναπτυχθούν στο εξωτερικό αυτά τα Χριστούγεννα, ενώ άλλα θα κρατηθούν σε υψηλή ετοιμότητα έτοιμα να ανταποκριθούν όταν απαιτείται. Το HMS Medway θα παρέχει υποστήριξη σε υπερπόντια εδάφη της Καραϊβικής, ενώ το HMS Forth ήταν στα νησιά Falkland.

Οι HMS Montrose, HMS Shoreham, HMS Brocklesby, HMS Chiddingfold και HMS Penzance προσχώρησαν επίσης στην RFA Cardigan Bay στον Κόλπο παρέχοντας προστασία σε διεθνείς ναυτιλιακές λωρίδες στα Στενά του Hormuz.

Στην Ευρώπη, περίπου 150 στρατιώτες από τους Φρουρούς της Βασίλισσας Dragoon και Royal Yeomanry Reservists αναπτύχθηκαν στην Πολωνία και πάνω από 800 βρετανικοί υπάλληλοι από 5 Rifles αναπτύχθηκαν στην Εσθονία, και οι δύο επιχειρήσεις παρέχουν υποστήριξη στους συμμάχους ως μέρος της ενισχυμένης Προώθησης Παρουσίας του ΝΑΤΟ (EFP).

Περίπου 100 στρατιώτες από 3 τουφέκια και 4 Σκωτσέζους ήταν επίσης στην Ουκρανία, παρέχοντας εκπαίδευση στις Ουκρανικές Δυνάμεις και 260 προσωπικό θα εργαστεί για να στηρίξει την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Κύπρο, η οποία αποτρέπει την επανάληψη των μαχών στην περιοχή.

Source