“Οι είκοσι ετών μαθητές μας ζητούν βοήθεια …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν πώς είναι να μην μπορείτε να προσφέρετε ένα ίδρυμα για τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας. Ωστόσο, λόγω της οικονομικής ύφεσης της επιδημίας, πολλοί βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση και αναζητούν διέξοδο.

Μεταξύ αυτών είναι μαθητές, νέοι ηλικίας 20 έως 21 ετών, που είναι μακριά από τις οικογένειές τους, ζητώντας βοήθεια για να μπορούν να απολαύσουν χριστουγεννιάτικα φαγητά. Σε τόσο νεαρή ηλικία που πρέπει να ανοίξουν τα φτερά τους ενώ ταξιδεύουν στον ουρανό, τα χέρια τους είναι δεμένα λόγω της επιδημίας. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα ζωής τους, αλλά και την ψυχολογία τους.

Ο Ηλίας Δημητρίου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθελοντισμού, μίλησε στο REPORTER και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ζούσε με κάτι που δεν είχε συναντήσει εδώ και χρόνια. Οι μαθητές στρέφονται στο PSE για βοήθεια. Απλώς μας γνώρισε τότε. Εδώ βρίσκεται το μέγεθος του προβλήματος. 20 և 21 ετών για να ζητήσουν βοήθεια, ώστε να μπορούν να έχουν τα βασικά να τρώνε καλά Χριστούγεννα և. “Αυτό είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει ποτέ πριν.”

Το κόστος ζωής, σε συνδυασμό με τις καταστάσεις που ζούμε όλοι, εμποδίζει τους άνεργους νέους να περνούν τα Χριστούγεννα τους σε μια δύσκολη στιγμή με τουλάχιστον τα απαραίτητα αντικείμενα στο τραπέζι τους. Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι νέοι στερούνται ευκαιριών λόγω της επιδημίας.

Τους τελευταίους εννέα μήνες, η καθημερινή μας ζωή έχει αλλάξει δραματικά. Τα κυπριακά πορτοφόλια έχουν «χτυπηθεί» – οι συνάδελφοί μας, που ήδη είχαν πρόβλημα, επηρεάστηκαν ακόμη περισσότερο από αυτήν την αλλαγή, υπολογίζοντας τα τελευταία σεντς για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Στην πραγματικότητα, όπως σημείωσε ο κ. Δημητρίου, “Η ανεργία έχει φτάσει περίπου το 8%, μαζί με την κλειδαριά, οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα.”

Φέτος, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έτος, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να σταθούν δίπλα σε εθελοντές. Αν και, όπως μας είπε ο κ. Δημητρίου, «η βοήθεια, η συμπόνια, η σκέψη για τον γείτονά μας είναι κάτι που υπάρχει στο DNA της Κύπρου». Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι Κύπριοι αποδεικνύουν στον κόσμο ότι υποστηρίζουν την ανάγκη τους και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην πράξη.

Αυτό έγινε σαφέστερο για εμάς όταν ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συμβουλίου, συγκινημένος, μας είπε την ιστορία μιας ομάδας μαθητών που παγιδεύτηκαν στο Ριζοκαρπάσο. Κάθε χρόνο, το PSSE επισκέπτεται το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, ένα δημοτικό σχολείο με παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά εκεί. Πέρυσι, ωστόσο, οι ρόλοι άλλαξαν όταν τα ίδια τα παιδιά δώρισαν μια επιταγή 300 € για να βοηθήσουν τα παιδιά στις ελεύθερες περιοχές. “Είτε πρόκειται για μια εμπειρία είτε όχι, είναι μια δύναμη της ψυχής που μας παρακινεί να συνεχίσουμε αυτήν την εργασία, στην οποία όλοι οι εθελοντές προσφέρουν το χρόνο τους χωρίς κανένα όφελος ή έχοντας κάποια υστέρηση στο μυαλό.”

Με οποιονδήποτε τρόπο προσφοράς αγάπης, αυτό είναι το σημαντικό πράγμα που συναντάμε. Πόσο πραγματικά θέλουμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό, ώστε να μπορούμε να αγκαλιάσουμε ξανά χωρίς να αγκαλιάσουμε, όλα στο ίδιο τραπέζι, μοιράζοντας την αγάπη με τους δικούς μας ανθρώπους;

Ταυτόχρονα, ορισμένοι δεν έχουν την παρέα της αγάπης δίπλα τους. Άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους, επειδή υπάρχει ανάγκη να τα απομονωθούν μέχρι να τελειώσουν.

Γι ‘αυτό το PACE δημιουργήθηκε τον Μάρτιο, όταν η επιδημία “χτύπησε” την Κύπρο – μια γραμμή επικοινωνίας, όπου το προσωπικό και οι εκπαιδευμένοι επιστήμονες του συλλόγου απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις ανθρώπων που ήθελαν είτε να πουν το πρόβλημά τους είτε να ανταλλάξουν μια συνομιλία. , για να σπάσει αυτή τη μονοτονία: τη μοναξιά στην οποία βρίσκονται.

Εκτός από την τηλεφωνική υποστήριξη, όπως σημείωσε ο κ. Δημητρίου, υπάρχουν εθελοντές που επισκέπτονται αυτούς τους ανθρώπους, τους κρατούν συντροφιά, διαλύουν τη μελαγχολία που μπορεί να βιώσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Φυσικά, η επιδημία δεν έφυγε από το εθελοντικό συμβούλιο, καθώς, δυστυχώς, πολλά προγράμματα των οργανώσεων τέθηκαν σε αναστολή. Η κρατική υποστήριξη καλύπτει μόνο τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου για τα οποία η συνεισφορά των ανθρώπων είναι τόσο σημαντική που ο σύλλογος μπορεί να εκτελέσει το έργο του.

Για έβδομο συνεχές έτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το Παν-Αρμενικό Συντονιστικό Εθελοντικό Συμβούλιο, μέσω μιας πρωτοβουλίας που έχει πλέον γίνει το ινστιτούτο «Αποδοχή της οικογένειας των Χριστουγέννων», για άλλη μια φορά δίνει χαμόγελα στους ανθρώπους που χρειαζόμαστε περισσότερο.

Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τον εαυτό τους είτε δίνοντας χρήματα είτε δωρίζοντας τρόφιμα, γλυκά, παιχνίδια και ό, τι είναι απαραίτητο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι διακοπών. Συλλέγονται στα σώματα των εθελοντών που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο, και στη συνέχεια ταξινομούνται και διανέμονται σε οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη.

Εάν μια οικογένεια ή άτομο χρειάζεται αυτήν τη βοήθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το PACE στο 22514786.

Ιδρύθηκε το 1973 κατά τη διάρκεια αυτών των ετών στην Κύπρο, το PSSE επιδιώκει να υποστηρίξει και να βοηθήσει την κοινωνία των πολιτών προσφέροντάς της με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στον αθλητισμό και το περιβάλλον.

Μέσω μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών που επικοινωνούν με το PSE στο 22514786 ή στείλτε e-mail στο www.ethelontis.net, το συμβούλιο προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως η νοσηλεία των ηλικιωμένων, η οικονομική υποστήριξη για οικογένειες και η υποστήριξη για μαθητές με αναπηρία. μέσω δωρεάν μαθημάτων և κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τα δύο αδέλφια που συλλέγουν χριστουγεννιάτικα δώρα αγαπούν δώρα για τους άπορους

Source