Οι εγγραφές συνεχίζονται σε Bitcoin

Το Bitcoin έσπασε ένα νέο ρεκόρ με τα βήματα της Mastercard και της Bank of New York Mellon για τη διευκόλυνση της χρήσης κρυπτονομισμάτων.

Τις πρώτες ώρες της ημέρας, το Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 48.930 $. Ο δείκτης κρυπτογράφησης Bloomberg, που καλύπτει περισσότερα κρυπτονομίσματα, έφτασε επίσης στη νέα του κορυφή.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι δηλώσεις εταιρειών και γίγαντες πληρωμών είχαν αντίκτυπο στα αρχεία που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στα χρήματα κρυπτογράφησης. Οι δηλώσεις της Mastercard και της Bank of New York Mellon μετά την επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αύξησαν επίσης την όρεξη για κίνδυνο στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Τράπεζα της Νέας Υόρκης Mellon Corp. ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει υπηρεσίες όπως κατοχή, μεταφορά και ανάληψη Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων για τους εταιρικούς πελάτες του. Η Mastercard, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Oanda Corp. Ο ανώτερος αναλυτής της αγοράς Ed Moya δήλωσε ότι οι αποφάσεις Mastercard και BNY Mellon επιβεβαίωσαν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν θεμελιώδη προσανατολισμό προς τα κρυπτονομίσματα.

“ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ TESLA”

Σύμφωνα με την JPMorgan, δεν πρέπει να περιμένουμε από άλλα μεγάλα ιδρύματα να κάνουν βήματα σαν τον Tesla.

Οι στρατηγικοί της JPMorgan, που προηγουμένως δήλωσαν ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος τους στο Bitcoin ήταν 146 χιλιάδες δολάρια, ανέλυσαν τις προσδοκίες για συμπερίληψη του Bitcoin στους ισολογισμούς της εταιρείας μετά την επένδυση Tesla στη νέα σημείωση που ετοίμασαν.

Οι στρατηγικοί, συμπεριλαμβανομένου του Νικολάου Πανιγκιρτζόγλου, δήλωσαν ότι δεν πρέπει να αναμένεται από άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν την απόφαση της Tesla να προσθέσει Bitcoin στον ισολογισμό της.

Οι στρατηγικοί επεσήμαναν ότι ο κύριος παράγοντας για τις αποφάσεις των εταιρειών προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι η κατάσταση αστάθειας στο Bitcoin. Το σημείωμα σημείωσε, “Τα θεσμικά χαρτοφυλάκια συνήθως περιλαμβάνουν τραπεζικές καταθέσεις, κεφάλαια χρηματαγοράς και βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια μεταβλητότητα κυμαίνεται γύρω στο 1%. Το 1% Bitcoin στο χαρτοφυλάκιο μπορεί να είναι πηγή σοβαρής αστάθειας.”

Οι στρατηγικοί του ιδρύματος πραγματοποίησαν επίσης αξιολογήσεις σχετικά με τις μεταβολές των τιμών μετά την επενδυτική απόφαση της Tesla. Κατά συνέπεια, δηλώθηκε ότι το ράλι που ξεκίνησε με τον Tesla στο Bitcoin θα εξαρτηθεί από λιγότερο κερδοσκοπικές θεσμικές καταχωρήσεις.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source