Οι εθελοντές θα μολυνθούν σκόπιμα με το Kovid-19 σε κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βρετανία Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, οι κλινικές δοκιμές, οι οποίες θα είναι οι πρώτες στον κόσμο, θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα.

Στη μελέτη, 90 υγιείς ενήλικες εθελοντές από την ηλικιακή ομάδα 18-30 έλαβαν ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Kovid-19 θα μολυνθεί.

Η δοκιμή θα διερευνήσει πόσο μεγάλο μέρος του ιού προκαλεί τη λοίμωξη, την ανοσοαπόκριση του οργανισμού και πώς ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται στενά από παραϊατρικούς και επιστήμονες για 24 ώρες μετά την έκθεσή τους στον ιό.

Μετά τις δοκιμές που υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση με την υποστήριξη 33,6 εκατομμυρίων λιρών, άλλες δοκιμές θα γίνουν μολύνοντας τους συμμετέχοντες που έχουν λάβει το εμβόλιο Kovid-19.

Μιλώντας στη δήλωση, ο Kwasi Kwarteng, Υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, δήλωσε ότι η μελέτη είναι ένα σημαντικό στοιχείο των προσπαθειών για την καταπολέμηση του Kovid-19, “Αν και υπήρξαν πολύ θετικές εξελίξεις στην ανάπτυξη εμβολίων, θέλουμε να βρούμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια μακροπρόθεσμα. ” είπε.

Δρ. “Ο απώτερος στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε ποια εμβόλια και θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για να καταπολεμήσουν αυτήν την ασθένεια. Αλλά χρειαζόμαστε εθελοντές για αυτήν τη μελέτη”, δήλωσε ο Chris Chiu. έκανε την αξιολόγησή του.

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις δοκιμές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του ιστότοπου “UK Covid Challenge”.

.Source