Οι ειδικοί λένε ότι οι γρήγορες δοκιμές δεν ελέγχουν τον κοροναϊό

Οι ειδικοί λένε ότι οι γρήγορες δοκιμές δεν ελέγχουν τον κοροναϊό. Αποτελέσματα μελέτης:

Διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε σχολεία και εταιρείες “μπροστά από καταστήματα”, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τον κοροναϊό.

“Οι γρήγορες διαγνωστικές εξετάσεις σίγουρα δεν θα μας απομακρύνουν από την επιδημία. “Δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.”

Επιπλέον, ο Όλιβερ Κέπλερ, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, δεν πιστεύει ότι οι τεράστιες δοκιμές αντιγόνων μπορούν αποτελεσματικά να καταπολεμήσουν την επιδημία του κοροναϊού. Μια τέτοια άποψη είναι παράλογη · σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία. “Αυτές οι δοκιμές υπερεκτιμώνται από περισσότερη ρητορική ελπίδας, αλλά υπάρχει ένα βαθύ χάσμα μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας”, είπε στον Spiegel.

Σύμφωνα με μια μελέτη της ανεξάρτητης συνεργασίας Cochrane, οι ταχείες διαγνωστικές δοκιμές αντιγόνων ανιχνεύουν κατά μέσο όρο μόνο το 58% των μολυσμένων ασυμπτωματικών ατόμων.

Τα μειονεκτήματα των δοκιμών στα παιδιά είναι ακόμη πιο έντονα. Στην Αυστρία, ταχείες διαγνωστικές εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα δεν ανίχνευσαν περίπου τα τρία τέταρτα των μολυσμένων μαθητών κάτω των 14 ετών.

Αυτή είναι η αξιολόγηση του τρίτου γύρου της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία της χώρας, όπως είπε ο Michael Wagner, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, πριν από δύο εβδομάδες στο SPIEGEL.

Ο Wagner εκτιμά ότι “περίπου το 40% αυτών των παιδιών έχουν μολυνθεί με τον κορανοϊό.” “Η επιστήμη έχει ενημερώσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τα προβληματικά στοιχεία, αλλά προφανώς κανείς δεν ήθελε να ακούσει από εμάς για μια στιγμή”, δήλωσε ο Κέπλερ σε ένα γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: KYPE

Source