Οι ειδικοί προειδοποιούν. Η ασυλία είναι ακόμη πολύ μακριά, οι δυσκολίες είναι μπροστά μας!

Με την έναρξη των εμβολιασμών, ο αέρας της ελπίδας φυσά σε όλο τον κόσμο. Η επιδημία, ωστόσο, συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πλανήτης είναι σε εγρήγορση για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

“Το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμη” … αυτά τα λόγια συνοψίζουν την προειδοποίηση που έστειλαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι υγείας τις τελευταίες ώρες.

Παρόλο που έχουν ξεκινήσει εμβολιασμοί και οι ευάλωτες ομάδες λαμβάνουν τις πρώτες δόσεις, η «μετάλλαξη του Λονδίνου» προκαλεί ένα κύμα ανησυχίας, όπως απαντάται σε όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί ζητούν επαγρύπνηση ώστε να μην μεταδοθεί υπερβολικά η θανατηφόρα ασθένεια, εξ ου και το τρίτο κύμα του κοροναϊού.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Anthony Fausi, κορυφαίος επιδημιολόγος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε επικεντρώνονται στον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων που αναμένεται να αυξηθούν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων λόγω των αυξημένων ταξιδιών.

Μοιράστηκε την ανησυχία του νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, με τον οποίο συμφώνησε ότι οι σκοτεινές μέρες είναι μπροστά.

«Η επιδημία του κορανοϊού δεν θα είναι η τελευταία», δήλωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκμπρες, γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, καταδικάζοντας τη κοντόφθαλμη συμπεριφορά των αρχηγών κρατών.

Ωστόσο, ολόκληρος ο πλανήτης είναι σε επιφυλακή λόγω της ταχείας μετάδοσης ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους κοραναϊού.

Οι περιπτώσεις Coronavirus αυξάνονται στις περισσότερες χώρες. Το πρώτο και σημαντικότερο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όταν οι πολυσύχναστες φωτογραφίες έξω από τα καταστήματα δεν είναι ακόμα κόκκινες.

Η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία, χώρες που ανησυχούν από την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, έχουν ενταχθεί στις τάξεις των χωρών που επίσης υπέφεραν από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου».

Στη Σουηδία, ιδιαίτερα, η επιδημία είναι τόσο ανησυχητική που οι αρχές εργάζονται για ένα πρόγραμμα περιορισμών για πρώτη φορά.

Η επιδημική επιβάρυνση στη Νότια Κορέα είναι επίσης ανησυχητική, καθώς οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί απότομα, με περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις κάθε μέρα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η κυβέρνηση της Σεούλ επεξεργάζεται νέα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, η οποία στο παρελθόν έχει περιοριστεί σοβαρά.

Το γεγονός ότι ο κοροναϊός εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με περίπου 2.500 θανάτους την ημέρα, με σημαντική αύξηση στις περιπτώσεις κοροναϊού, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source