Οι εισαγωγές υγραερίου μειώθηκαν κατά 3,9% τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την «Έκθεση για τον τομέα αγοράς υγρών καυσίμων» της ρυθμιστικής αρχής για την αγορά ενέργειας για τον Οκτώβριο, οι χώρες στις οποίες οι κάτοχοι άδειας διυλιστηρίου και διανομής πραγματοποίησαν τις περισσότερες εισαγωγές υγραερίου ήταν οι ΗΠΑ, η Αλγερία, το Καζακστάν, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Νορβηγία, αντίστοιχα.

Οι εισαγωγές υγραερίου μειώθηκαν κατά 3,9% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους και μειώθηκαν σε 263 χιλιάδες 365 τόνους. Η μείωση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά ήταν αποτελεσματική στη μείωση των εισαγωγών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι εξαγωγές υγραερίου από κατόχους αδειών διυλιστηρίου και διανομέων αυξήθηκαν κατά περίπου 220 τοις εκατό και έφτασαν τους 17.583 τόνους. Οι εξαγωγές, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η Ουκρανία, η Τυνησία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Τουρκία και η Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη.

Η παραγωγή υγραερίου μειώθηκε επίσης κατά 6,7% τον Οκτώβριο σε 84 χιλιάδες 716 τόνους.

Τον Οκτώβριο, 286.793 τόνοι αυτοκινήτων, 62.111 τόνοι κυλινδρικού υγραερίου και 7.722 τόνοι χύδην υγραέριο πωλήθηκαν από τους κατόχους άδειας διανομέα. Έτσι, οι συνολικές πωλήσεις υγραερίου τον Οκτώβριο ανήλθαν σε περίπου 356.627 τόνους.

Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυτόματων αερίων αυξήθηκαν κατά 1,3%, οι πωλήσεις χύδην υγραερίου μειώθηκαν κατά 6,2% και οι πωλήσεις εμφιαλωμένου υγραερίου μειώθηκαν κατά 0,9%. Οι συνολικές πωλήσεις υγραερίου στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Η Autogas κατέλαβε την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 80,4% τον εν λόγω μήνα. Αυτό ακολουθήθηκε από σωληνοειδή LPG με 17,4% και LPG χύδην με 2,2%.

Καλά νέα από την Ανατολική Μαύρη Θάλασσα! 100% αύξηση των εξαγωγών

ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! Ο υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan έδωσε καλά νέα: Υπέρβαση του στόχου εξαγωγής

.Source