“Οι εκλογές που θα γίνουν το 2022 κλειδώνουν την πατρίδα τους”

Ο βουλευτής του Κόμματος Κοινωνικής Δημοκρατίας (TDP), Zeki Çeler, επεσήμανε ότι εάν η κυβέρνηση μειοψηφίας UBP-DP-YDP προτείνει εκλογές, η χώρα θα κλειδωθεί για 6 μήνες το 2022 λόγω απαγορεύσεων στις εκλογές. Σημειώνοντας ότι εάν υπάρξουν εκλογές τον Απρίλιο, οι απαγορεύσεις των εκλογών θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, και σύμφωνα με το νόμο, οι τοπικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν τον Ιούνιο, είπε ο Çeler, «Η εκλογική πρόταση της μειονοτικής κυβέρνησης τον Απρίλιο σημαίνει ότι το έτος 2022 θα χαθεί. Θέλουν να θυσιάσουν το μέλλον της χώρας για χάρη της προστασίας των εδρών τους », είπε.

Σημειώνοντας ότι το 2020 χάθηκε λόγω της πανδημίας, το τρέχον έτος 2021 κινδύνευε τόσο από την πανδημία όσο και από την κακοδιαχείριση και την έλλειψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο Çeler προειδοποίησε ότι εάν δεν διεξαχθούν οι εκλογές φέτος, το 2022 θα χαθεί, όχι μόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ειδικά στους επιχειρηματικούς κύκλους. Τόνισε ότι ολόκληρη η κοινωνία έχει καθήκον.

Ο αναπληρωτής TDP Zeki Çeler έκανε αξιολογήσεις σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ιδίως τις πρόωρες εκλογές, σε ένα πρόγραμμα που παρακολούθησε.

Δηλώνοντας ότι πρέπει να αποφασιστεί μια πρόωρη ημερομηνία εκλογής στο Κοινοβούλιο για να μην διεξαχθούν ενδιάμεσες εκλογές, ενώ η αντιπολίτευση έκανε πρόταση για τον Αύγουστο, η κυβέρνηση προτείνει τον Απρίλιο του 2022, ο Çeler σημείωσε ότι το πρόβλημα των κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση δεν είναι κοινωνικό, αλλά πώς μένουμε στο κάθισμα περισσότερο. Λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός Σανέρ είπε στην αντιπολίτευση «δώστε ημερομηνία, ας πάμε στις πρόωρες εκλογές» στις 11 Ιανουαρίου, αλλά προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο για να αποφύγει πρόωρες εκλογές όταν η αντιπολίτευση έδωσε ημερομηνία, ο Σέλερ είπε ότι τα κυβερνητικά κόμματα αντιμετώπισαν δυσκολίες μέσα τους , αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίστηκε επίσης στις δράσεις, ένας από τους λόγους για την κακή διαχείριση της πανδημικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζοντας ότι ήταν γνωστό ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει πλειοψηφία στις επιτροπές όταν ιδρύθηκε η κυβέρνηση και ότι υπήρχε ισότητα στην Επιτροπή Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων όπου θα αποφασίζονταν η εκλογική απόφαση, ο Çeler είπε ότι τα κόμματα που απαρτίζουν το Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να πάρει την πλειοψηφία δημιουργώντας μια ad hoc επιτροπή για τις εκλογές και επομένως να καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών. Σημείωσε ότι συμμετείχε σε αυτό, αλλά αυτό θα δημιουργούσε μόνο χάος και σύγχυση.

Δηλώνοντας ότι εάν πρόκειται να διεξαχθούν ενδιάμεσες εκλογές για ένα μόνο άτομο, η μειονοτική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη γι ‘αυτό, είπε ο Çeler, «Η κυβέρνηση που διέφυγε από τις πρόωρες εκλογές μπορεί να αναγκάσει τη χώρα να εκλέξει ένα άτομο. Ωστόσο, ένα σχολείο μπορεί να χτιστεί με 10 εκατομμύρια TL για να δαπανηθούν για 1 άτομο, και αυτά τα χρήματα μπορούν να δοθούν σε πολίτες που υποφέρουν λόγω πανδημίας ».

Δηλώνοντας ότι με αυτήν τη δομή της κυβέρνησης, είναι πλέον σαφές ότι δεν μπορούν να ενεργήσουν προς όφελος της κοινωνίας, ο Çeler δήλωσε ότι κάθε μέρα του καθήκοντος θα είναι εις βάρος της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να αποφευχθεί η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης.

“Η επαναφορά του Πρωτοκόλλου για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό στην Ατζέντα είναι επιβολή”
Η ΤΔΒΚ σε μια ερώτηση που θα υπογραφεί μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας προγραμματίστηκε «Νεολαία και Αθλητισμός σε συνεργασία επίσης για την αξιολόγηση του Πρωτοκόλλου που βρέθηκε O Show, ήρθε το 2016 και είπε ότι η ίδια συμφωνία είναι απαράδεκτη από την κοινωνία, μια επιβολή στην ημερήσια διάταξη ενός πρωτοκόλλου απαράδεκτο και πάλι τόνισε ότι ήταν.

Στη Βόρεια Κύπρο, την Τουρκική Δημοκρατία στο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού και στο εξωτερικό συντονισμός με το πρωτόκολλο για το άνοιγμα γραφείων απενεργοποίησε τα δικά μας υπουργεία και θεσμικά όργανα. Όπου και αν το άνοιγμα ενός γραφείου τόνισε ότι αντιτίθενται έντονα.

Υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα «Αρνούμαστε» εκτός από την αντίθεση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας όταν το πρωτόκολλο εισήχθη για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη, είπε ο Çeler, «Πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά ότι, παρά την κοινωνία, εάν επιμένουν να υπογράψουν αυτό το πρωτόκολλο, εμμένουμε να μην το αποδεχτούμε. “

Source