Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε προειδοποιητική απεργία για τη δημόσια υγεία στην ΤΔΒΚ

Η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών Κύπρου (KTÖS) ξεκίνησε μια τριήμερη προειδοποιητική απεργία, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας ήταν ασυμβίβαστο με τους πανδημικούς κανόνες και δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση για εμβολιασμό μετά την υπόθεση Kovid-19 στην Ειδική Εκπαίδευση στη Λευκωσία και Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το KTÖS θα λάβει προειδοποιητική προειδοποίηση μεταξύ των ωρών 08.30-11.00 στις 14-15-16 Απριλίου για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το σωματείο έκανε ένα δελτίο τύπου μπροστά από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας. Ο γραμματέας εκπαίδευσης του KTÖS Burak Maviş διάβασε το δελτίο τύπου.

Δηλώνοντας ότι η πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση, η ασφάλεια των παιδιών και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι οι προτεραιότητές τους, δήλωσε ο Maviş, «Για να συνδυαστούν αυτά τα τρία σημαντικά στοιχεία, το σχέδιο εμβολιασμού, ο προϋπολογισμός κατά της επιδημίας για τα σχολεία και ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωσχολικών περιβαλλόντων πρέπει να αποτελεί ευθύνη των αρχών. Η προστασία της δημόσιας υγείας έχει τεθεί σε κίνδυνο κυρίως λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας, την επιθυμία τους να βρίσκονται σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα, την αγνόησή τους για την παραβίαση των απαγορεύσεων, τα συνέδριά τους, τις εκδρομές για καφέ και πολλές ανεύθυνες συμπεριφορές.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Maviş δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών, τα σχολεία με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης έχουν απομακρυνθεί από τον ισχυρισμό ότι είναι υγιή και ασφαλή μέρη με ανοιχτή και στενή λογική.

«Ο αριθμός των περιπτώσεων που υποβάλλονται σε θεραπεία αυξήθηκε από 430 στις 27 Μαρτίου σε 714 από σήμερα. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, 64 μαθητές ηλικίας 0-6 ετών, 159 μαθητές ηλικίας 6-17 ετών, 38 φοιτητές πανεπιστημίου και 22 καθηγητές συνελήφθησαν από τον Kovid-19. Οι περιπτώσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα σχολεία ειδικής αγωγής μας, τα οποία είναι ανοιχτά από τις 8 Μαρτίου και εμβολιάστηκαν μόνο το 18% των εκπαιδευτικών. “

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέση τραπεζών-πελατών στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να τραβήξουν γυάλινα χωρίσματα μεταξύ μαθητών και μαθητών, είπε ο Maviş, “Τα σχολεία δεν είναι κυβερνητικά γραφεία. Δεν μπορείτε να διδάξετε από απόσταση από τα παιδιά μέσω ενός τραπεζιού. Το σχολείο είναι ένας πολιτισμός, δάσκαλος- Κοινωνικοποίηση σχέσης μαθητή και μαθητή-μαθητή, συναισθηματική ανάπτυξη και «Δυσκολία συμμόρφωσης με πανδημικούς κανόνες, ειδικά για μαθητές με ειδικές ανάγκες και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να εργαστούν με στενή επαφή, αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης».

Ανώτερη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων πριν από το σχολείο και το σχολείο αγνοώντας τις επιστημονικές εκθέσεις που υποβάλλονται από τα συνδικάτα για άνοιγμα παρά τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν, τονίζοντας ότι είναι μια πρόσκληση για την εξάπλωση του ιού Mavis, “το ίδιο σχολείο στα εμβολιασμένα από τις πρεσβείες των εκπαιδευτικών. της Τουρκίας, είναι ντροπή ακόμη εμβολιασμένο όχι το Υπουργείο Υγείας των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής “, μίλησε.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 3 ΩΡΩΝ

Ο Maviş είπε ότι ξεκίνησαν μια προειδοποιητική απεργία στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας για να προστατεύσουν την υγεία τόσο των μαθητών στο σχολείο, των εκπαιδευτικών όσο και της κοινωνίας και είπε: «Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, θα ανακοινώσουμε το κοινό ότι θα λάβουμε προειδοποιητική απεργία μεταξύ 08.30-11.00 στις 15-16 Απριλίου, και οι οικογένειές μας θα πρέπει να προσέχουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σας παρακαλούμε να σας χαιρετίσουμε, “είπε. (Κωνσταντινούπολη / UNIVERSAL)

Source