“Οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες υγείας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λέπες.”

Γενικός Γραμματέας της Τουρκικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (KTÖS) Sener Elcil“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους δασκάλους και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που επλήγησαν από την επιδημία ως λέπρες”, είπε.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Elcil ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση UBP-DP-YDP, η οποία ισχυρίστηκε ότι έκανε την πρώτη της δράση, δίνοντας «άδεια στο καζίνο» την πρώτη ημέρα του διορισμού του, συνέχισε να διακινδυνεύει τη ζωή παιδιών, δασκάλων και του κοινού, ειδικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε στο ξέσπασμα Covid-19.

Υποστηρίζοντας ότι οι επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης, ειδικά για τα σχολεία, περιλάμβαναν εκφράσεις που περιθωριοποιούν τους δασκάλους, ο Elcil ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θεώρησε ότι η χώρα εγκαταλείφθηκε.

Ο Elcil δήλωσε ότι σε αυτήν την περίοδο που η επιδημία Covid-19 αυξήθηκε, διαμαρτυρήθηκαν όσοι επέλεξαν να επιτεθούν στους δασκάλους για να καλύψουν τα λάθη τους αντί να λάβουν αποφάσεις που δίνουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη υγεία.

Ο Elcil εξέφρασε την προσδοκία ότι θα δείξει τον δέοντα σεβασμό στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και στους δασκάλους, ειδικά στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εκτελούν τα πιο επικίνδυνα καθήκοντα στην επιδημία.

Ο Γενικός Γραμματέας του KTÖS Elcil είπε, “Αυτή η κυβέρνηση, η οποία επιμένει σε ανταγωνιστικές εξετάσεις και επιτρέπει στα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα και ιδιωτικά μαθήματα, επιτρέπει σε χιλιάδες μαθητές να λάβουν προπαρασκευαστικές εξετάσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους δασκάλους και τους επαγγελματίες υγείας που πλήττονται από την επιδημία ως λέπρα.”

Δηλώνοντας ότι η κρατική διαχείριση είναι μια σοβαρή επιχείρηση, ο Έλλιλ επέστησε την προσοχή στη σημασία του σεβασμού του νόμου. «Για να κυβερνήσεις, μάθε πρώτα να σεβάζεσαι κάθε πολίτη και κάθε επάγγελμα», είπε ο Έλλυ.

.Source