Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν για την ηλεκτρονική μάθηση … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κατακραυγή των εκπαιδευτικών οδήγησε στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Η επιστολή που έστειλε η ΟΕΛΜΕΚ στον Πρόδρομο Πρόδρομου αναφέρει ότι «οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες, που χρονολογούνται το 2020. Στις 9 και 14 Δεκεμβρίου, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρεται σε μαθητές από τα σχολεία όπου βρίσκονται. Αντιφάσκει με τις διατάξεις του διατάγματος του Υπουργού Υγείας, που είναι ένας νόμος που ορίζει ότι “έως το 2021. Στις 10 Ιανουαρίου 2010 στις 5:00 π.μ., το κράτος – ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, με εξαίρεση τις βασικές υπηρεσίες, εργάζεται για τη φυσική παρουσία του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας στα γραφεία εξυπηρέτησης և διαχείρισης έκτακτης ανάγκης πολιτών և, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως ” :

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρει ότι το κράτος և ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα συνεργαστεί με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για τη διαχείριση επειγόντων ζητημάτων, για την εξυπηρέτηση των πολιτών για την κάλυψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το υπόλοιπο προσωπικό θα μείνει στο σπίτι για να εργαστεί εξ αποστάσεως.

«Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών εφαρμόζει πιστά τις παραπάνω οδηγίες για όλες τις υπηρεσίες του, εκτός από τα σχολεία. Επομένως, προκύπτει ένα λογικό ερώτημα. Γιατί το Υπουργείο Παιδείας διαχωρίζει ΜΟΝΟ εκπαιδευτικούς από όλους τους άλλους υπαλλήλους στον ευρύτερο κρατικό τομέα; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην εφαρμόσει το διάταγμα των εκπαιδευτικών, το οποίο χρησιμοποιεί επί του παρόντος για όλες τις άλλες υπηρεσίες του, “για να διασφαλίσει την υγεία του προσωπικού του όσο το δυνατόν περισσότερο”; Το Υπουργείο Παιδείας απευθύνει κυκλικά το τμήμα του և διευθυντές υπηρεσιών տնօրեն στους διευθυντές; : «Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών έχει μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο ανθεκτικοί στο COVID-19 από τους υπαλλήλους του υπουργείου և το υπόλοιπο κράτος լայն στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε η ασφάλιση υγείας τους χρειάζεται προστασία δεν το έχει, “ρωτά ο OELMEK.

Η επιστολή προσθέτει ότι η παραβίαση των διατάξεων της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών “φαίνεται ακόμη πιο απίθανη, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 το απόγευμα. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, στις 05.00 το πρωί, οι δραστηριότητες πρωτοβάθμιας և ιδιωτικής և δευτεροβάθμιας և δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης դպրոց δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης institutions πραγματοποιούνται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να είναι πολύ δυνατή, καθώς δεν περιλαμβάνει βασικές υπηρεσίες, οι οποίες παρατίθενται διατάζουν. “

Θεωρώντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την Οργάνωση Εκπαιδευτικών, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Επιστημών:

  • Εφαρμόστε πιστά τις διατάξεις του διατάγματος, οι οποίες προβλέπουν εργασία μερικής απασχόλησης – λειτουργία σχολείων με φύλακες ασφαλείας (πιστεύουμε πραγματικά σε ποια βάση το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη γενική συμμετοχή εκπαιδευτικών / τριών, καθώς όλα τα παιδιά θα είναι στο σπίτι για τη φροντίδα παιδιών κάτω των 15 ετών) ):
  • Εκτυπώστε σαφείς, ξεκάθαρες οδηγίες από τις 10:30 π.μ. έως τη 1:35 μ.μ., Σχολείο γυμνασίου (αριθμός διαλειμμάτων ժամանակահատված διαλειμμάτων) χωρίς να κάνετε παράλογες απαιτήσεις από τα σχολεία να κάνουν ένα διήμερο πρόγραμμα.

“Τέλος, δηλώνουμε ότι ως OELMEK δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία των εκπαιδευτικών. »:

Source