Οι ελιές που καλλιεργούνται στο ιστορικό μοναστήρι μετατρέπονται σε βραβευμένο ελαιόλαδο

πανό99

Πριν από περίπου 15 χρόνια, ένα δενδρύλλιο φυτεύτηκε στον κήπο της Μονής Deyrulzafaran, που απέχει 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και έφτασε στη σημερινή του μορφή τον 18ο αιώνα με τις προσθήκες που έγιναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τον 5ο αιώνα, με την υποστήριξη Συριακών επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Στον κήπο, όπου παράγονται πολλές ποικιλίες όπως τα αστράγαλα, το μπλε, το zoncuk, το melkabazi και το belloti, που είναι μοναδικά για το Mardin, συγκομίζονται 25 τόνοι προϊόντων φέτος και το 90% αυτών των προϊόντων είναι ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο που ελήφθη με ψυχρή συμπίεση στάλθηκε στον 13ο Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου που διοργανώθηκε από την Ένωση Φιλικής Ελιάς με την επωνυμία “Dzafaran”, που πήρε το όνομά του από το μοναστήρι.

Η Τουρκία συμμετείχε στον διαγωνισμό 100 συμμετεχόντων από το “Dzafar that” την ποιότητα του χρυσού μεταλλίου.

Ο akshak Bayyiğit, ένας γεωργικός μηχανικός που εργάζεται στη Μονή Deyrulzafaran, δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) ότι η ιστορία των ελιών ανάγεται στην αρχαιότητα στην περιοχή και ότι η παραγωγή ελιάς και το εμπόριο ελαιολάδου πραγματοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.

Εξηγώντας ότι οι ελιές καλλιεργούνται σε περίπου 300 στρέμματα στο ιστορικό μοναστήρι, ο Bayyiğit δήλωσε ότι η ελιά αποδίδει λιγότερο από ένα έτος και πολλές αποδόσεις σε ένα χρόνο.

«Φέτος, η απόδοση είναι χαμηλή. Ωστόσο, προσπαθούμε να την ανεχτούμε με τη συντήρηση που έχουμε κάνει. Υπήρξε διαφορά 20 τοις εκατό μεταξύ του προηγούμενου έτους και της φετινής απόδοσης. Το επόμενο έτος θα είναι« τρέχον έτος ».” Η Bayyiğit δήλωσε ότι φέτος υπήρχαν 25 τόνοι συγκομιδής, το 90% ήταν ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν ως τραπέζι.

Δηλώνοντας ότι έστειλαν τις ελιές που χρησιμοποιούσαν ως λάδι στο Πανεπιστήμιο Harran μετά τη συγκομιδή, ο Bayyiğit εξήγησε ότι το φυσικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποκτήθηκε με τη μορφή ψυχρής συμπίεσης στους 27 έως 28 βαθμούς σε μηχανές του πανεπιστημίου.

Δηλώνοντας ότι υπάρχουν ποικιλίες από τους αστραγάλους, το μπλε, το zoncuk, το melkabazi και το belloti μοναδικό για τη Mardin, και ότι κάθε ποικιλία έχει πολύ σημαντική αξία, είπε ο Bayyiğit, “Η Mardin έχει μεγάλες δυνατότητες υπό αυτήν την έννοια. Υπάρχουν επίσης βιβλία ιστορίας όπου η καλλιέργεια της ελιάς είχε γίνει στο παρελθόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό. Το ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο αυξάνεται κάθε χρόνο. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το βραβευμένο ελαιόλαδο, είδε έντονο ενδιαφέρον για το Bayyiğit της Τουρκίας εξηγώντας ότι στέλνουν προϊόντα σε σχεδόν όλες τις περιοχές, “Κριτήρια ποιότητας ακριβώς αυτό που παρέχουμε, με πικρία, πικρία και με τις αποκαλυπτόμενες δοκιμασίες και στις οποίες το χαμηλότερο λίπος βραβείο μας λόγω των υψηλών φαινολικών συστατικών. Πολλοί πελάτες μας στο εξωτερικό απαιτούν ελαιόλαδο Σκοπεύουμε να το στείλουμε με πιο θεσμικό τρόπο τα επόμενα χρόνια. ” μίλησε.

Αναφέροντας ότι οι ελιές και το λάδι που αντιπροσωπεύουν την ευημερία, την αφθονία, την ειρήνη και την αγνότητα αναφέρονται σε πολλά ιερά βιβλία, ο Bayyiğit δήλωσε ότι η καλλιέργεια της ελιάς πραγματοποιείται στους κήπους πολλών μοναστηριών.

Η Bayyiğit συνέχισε ως εξής:

“Το μοναστήρι μας έχει αρχαία ιστορία 1600 ετών. Με το όνομα του μοναστηριού, το ελαιόλαδο θα ανοίξει μια σημαντική πόρτα για την πόλη μας, την περιοχή μας και τη χώρα μας για να εισαχθεί στον κόσμο. Η μετατροπή των ελιών που καλλιεργούνται σε υψόμετρο εδώ σε λάδι προσθέτει πολύ ιδιαίτερες και σημαντικές αξίες. Λαμβάνοντας υπόψη τα οικολογικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, πιστεύουμε ότι το ελαιόλαδο που θα βγει με τη μάρκα Dzafaran θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στον ορισμό της χώρας. “

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συντήρησης, Επισκευής και Διατροφής της Μονής Deyrulzafaran, Yılmaz Hicbezmez, δήλωσε ότι οι καλύτερες ελιές της περιοχής καλλιεργούνται σε αυτές τις περιοχές.

Δηλώνοντας ότι είναι κατηγορηματικοί για τις ελιές και το ελαιόλαδο, ο Χιμπρέμμεζ ευχαρίστησε τους Σύριους και τους κρατικούς αξιωματούχους στην Κωνσταντινούπολη για τους οποίους έλαβαν έντονη υποστήριξη.

πανό134

Source