Οι ελπίδες ανεβαίνουν ότι οι ηλιόλουστοι Βρετανοί θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν σε ευρωπαϊκά σημεία, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία αυτό το καλοκαίρι

Οι Βρετανοί που λείπουν από το SUN θα ανακαλύψουν στις αρχές Μαΐου, όπου μπορούν να κάνουν διακοπές – με ελπίδες να αυξάνονται τα ευρωπαϊκά hotspots θα είναι ανοιχτά αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να εκπληρώσει τις επιθυμίες του όταν αποκαλύπτει ποιες χώρες είναι Covid-ασφαλείς για τους τουρίστες στο πλαίσιο του συστήματος «φανάρια».

🔵 Διαβάστε το ζωντανό ιστολόγιο coronavirus για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να εκτοξευτούν στα ευρωπαϊκά hotspot κάτω από το σύστημα «φανάρια» του Μπόρις Τζόνσον

5

Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να εκτοξευτούν στα ευρωπαϊκά hotspot κάτω από το σύστημα «φανάρια» του Μπόρις ΤζόνσονΠίστωση: Alamy

Η Ελλάδα δήλωσε χθες ότι θα καλωσορίσει τους Βρετανούς από την επόμενη εβδομάδα.

Η EasyJet προετοιμάζει τα αεροσκάφη της και ο προϊστάμενος Johan Lundgren πιστεύει ότι η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Τουρκία θα καταγράψουν τη λίστα «πράσινου φωτός» τους επόμενους μήνες.

Είπε στο The Sun: «Το καλοκαίρι μπορεί πραγματικά να απογειωθεί φέτος.

«Δεν θα έβλεπα έναν λόγο για τον οποίο δεν θα είχατε την πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης εκεί.

«Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να παρουσιάσει αυτόν τον κατάλογο το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η κύρια ερώτηση για τους περισσότερους πελάτες μας αυτήν τη στιγμή. “

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες χαιρέτισαν επίσης τα νέα. Ο Άμπτα είπε ότι υπάρχει «τεράστια ανεπιθύμητη ζήτηση» για πτήσεις, ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Ο Μπόρις έχει διατεθεί στις 17 Μαΐου για την πιθανή επιστροφή διεθνών ταξιδιών.

Και χθες ο υπουργός Αεροπορίας Robert Courts επιβεβαίωσε ότι ο κατάλογος των εγκεκριμένων προορισμών θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Προειδοποίησε: «Θα συμβούλευα τους ανθρώπους να περιμένουν μέχρι να καταλάβουν σε ποια κατηγορία εμπίπτει κάθε χώρα, γιατί υπάρχει φυσικά αυτός ο κίνδυνος απογοήτευσης.

«Δεν θα ήταν σωστό να υποθέσω ποιες χώρες σε ποιες περιοχές του κόσμου είναι πιθανό να περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα».

Οι ειδικοί θα βασίσουν τις αποφάσεις τους στο πόνο του πληθυσμού της χώρας που έχει υποστεί τριβή, τα ποσοστά μόλυνσης, τις νέες παραλλαγές και την πρόσβαση σε αξιόπιστα επιστημονικά δεδομένα.

Οι αφίξεις από «πράσινες» χώρες δεν θα είναι καραντίνα, αλλά θα πρέπει να κάνουν δοκιμή PCR εντός δύο ημερών.

Οι επιβάτες από «κεχριμπάρι» χώρες θα πρέπει να καραντίνα για δέκα ημέρες και να κάνουν δύο δοκιμές.

Οι αφίξεις από τις «κόκκινες» τοποθεσίες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Ο προϊστάμενος της EasyJet Johan Lundgren πιστεύει ότι η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Τουρκία θα κάνουν τη λίστα «πράσινου φωτός»

5

Ο προϊστάμενος της EasyJet Johan Lundgren πιστεύει ότι η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Τουρκία θα κάνουν τη λίστα «πράσινου φωτός»Πίστωση: Alamy
Η EasyJet ετοιμάζει τα αεροσκάφη της

5

Η EasyJet ετοιμάζει τα αεροσκάφη τηςΠίστωση: Reuters

Ο επικεφαλής του Thomas Cook, Alan French πρόσθεσε: «Όλοι αξίζουμε ένα διάλειμμα μετά από όσα έχουμε περάσει τους τελευταίους 12 μήνες.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σπεύσουν στην παραλία.»

Τα στοιχεία της εταιρείας του δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των εργαζομένων ετοιμάζεται να κλείσει διακοπές μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει τους νέους κανόνες.

Και περισσότεροι από τους μισούς εξοικονομούν το ετήσιο επίδομα άδειας για χρήση σε ταξίδι στο εξωτερικό αργότερα αυτό το έτος.

Η Virgin Atlantic βλέπει ήδη κρατήσεις για hotspot των ΗΠΑ στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και στο Ορλάντο.

Το Ισραήλ, με τις κορυφαίες τιμές τρυπήματος στον κόσμο, είναι επίσης δημοφιλές.

Ο επικεφαλής της BA, Sean Doyle, δήλωσε ότι ένας διάδρομος Ηνωμένου Βασιλείου / ΗΠΑ θα μπορούσε «να οδηγήσει τον δρόμο» στο άνοιγμα του διεθνούς ταξιδιού.

Το Jet2, ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ακυρώσει όλα τα ταξίδια μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Αλλά ο προϊστάμενος Steve Heapy είπε: «Περιμένουμε τεράστια αύξηση της ζήτησης στους προορισμούς της πράσινης λίστας. Οι Sunnier ουρανοί είναι σίγουρα μπροστά. “

Τα εμπόδια εξακολουθούν να παραμένουν προτού η βιομηχανία αποκτήσει πλήρη ανάκαμψη.

Ο Mark Tanzer, από την Abta, είπε στην Επιτροπή Επιλογών Μεταφορών Commons ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα ξένων ταξιδιών «είναι υπερβολικά προσεκτικό και δεν αναγνωρίζει την τεράστια αλλαγή που έχει δημιουργήσει ο εμβολιασμός». Ο κλάδος έχει επίσης ασχοληθεί με τη χρήση ακριβών δοκιμών PCR για αφίξεις στο ΗΒ.

Η Randox μειώνει το κόστος σε περίπου £ 60, αλλά πολλές εταιρείες εξακολουθούν να χρεώνουν πάνω από 120 £.

Ο Μπόρις έχει διατεθεί στις 17 Μαΐου για την πιθανή επιστροφή διεθνών ταξιδιών

5

Ο Μπόρις έχει διατεθεί στις 17 Μαΐου για την πιθανή επιστροφή διεθνών ταξιδιώνΠίστωση: EPA
Τον περασμένο μήνα, οι αφίξεις στο Heathrow ανέφεραν έξι ώρες ουρές για την επεξεργασία εγγράφων

5

Τον περασμένο μήνα, οι αφίξεις στο Heathrow έλεγαν για έξι ώρες ουρές για την επεξεργασία εγγράφωνΠίστωση: Louis Wood News Group Newspaper Ltd.

Ο κ. Tanzer είπε: «Σίγουρα για την πράσινη κατηγορία, η δοκιμή PCR είναι μια βαριά για να σπάσει πραγματικά ένα παξιμάδι.

«Δεν θα θέλαμε να κάνουμε δοκιμές, αλλά βραχυπρόθεσμα επιτρέψτε μια φθηνότερη, ταχύτερη δοκιμή, και αν αυτό ήταν θετικό, μπορείτε να προχωρήσετε σε μια δοκιμή PCR εάν είναι απαραίτητο.

«Διαφορετικά, θα χαζέψετε τη βιομηχανία και θα σταματήσετε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν, παρόλο που έχουν εμβολιαστεί. Θα πουν

«Λοιπόν, έχω περάσει από τη διαδικασία εμβολιασμού, θέλεις να εμβολιαστώ, και στην πραγματικότητα τίποτα δεν άλλαξε από πέρυσι».

«Άρα έχετε δουλειά να το εξηγείτε στους πελάτες».

Τον περασμένο μήνα, οι αφίξεις στο Heathrow ανέφεραν έξι ώρες ουρές για την επεξεργασία εγγράφων. Οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού αναφέροντας πού ήταν.

Όποιος δεν έχει έγκυρο λόγο ταξιδιού μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 £.

Ο Chris Garton του Heathrow είπε: «Το μεγαλύτερο θέμα μας όσον αφορά το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα η παράσταση στα σύνορα.

«Πρέπει να δούμε μια δραματική βελτίωση εάν θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των επιβατών.»

Η Sun Travel Editor Lisa Minot αποκαλύπτει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με πιθανούς ταξιδιωτικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι και δοκιμές πλευρικής ροής για τους επιβάτες που επιστρέφουν

Source