Οι ελπίδες μας δεν ταιριάζουν στις σκιές σας | soL ειδήσεις

Ελπίδα… Όμορφο αγόρι σαν το όνομά του. Αυτή η παραγγελία σαν βάλτο είχε πάρει έναν 19χρονο νεαρό, Umut Gündüz, από τα χέρια μας τον Ιούλιο. Σαν να μην ήταν αρκετό, κράτησαν πρόσφατα τους γονείς του Umut. Ο λόγος είναι ότι ήθελαν να τιμωρηθεί ο δολοφόνος των παιδιών τους στην Προεδρική Περιήγηση Ποδηλασίας. Είναι έγκλημα να ανοίγεις ένα πανό που λέει «Τερματισμός των θανάτων με ποδήλατα»

Ήταν επαγγελματίας ποδηλάτης. Ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του με πλήρη εξοπλισμό, σύμφωνα με τους κανόνες κυκλοφορίας, ένας αλκοολικός και φυσικά ένας γρήγορος οδηγός έβγαλε τον Ουμούτ από τη ζωή του. Ο δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος! Μετά τους γιους τους, η οικογένεια ξεκίνησε μια εκστρατεία για τον τερματισμό των θανάτων με ποδήλατα. Κάθε μέρα καλεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να “είναι η φωνή του Umut”.

Όπως οι οικογένειες των Oğuz Arda Sel, Berkin Elvan και Rabia Naz… Μερικές οικογένειες που γεννήθηκαν με μεγάλες ελπίδες και έχασαν τα παιδιά τους για τίποτα… Μιλούν, γράφουν και αγωνίζονται για λογαριασμό χιλιάδων σιωπηλών οικογενειών που έμειναν μόνες με τον πόνο τους .

Το τίμημα της ανύψωσης της φωνής τους καταβάλλεται επίσης σε οικογένειες που έχουν πεθάνει, κατηγορούνται και κρατούνται και εναλλάσσονται. Στην πραγματικότητα, τους δόθηκε υλικό στις συγκεντρώσεις, και αυτό συνέβαινε και στο κοινό. Λέγεται ότι η μητέρα του τρομοκράτη, Gülsüm Elvan, φέρεται να είναι κακόβουλη. Συνήθιζε να λέει «τίποτα δεν θα φέρει το παιδί μου πίσω, αγωνίζομαι να προστατεύσω άλλα παιδιά» όταν έφυγε από το δικαστήριο.

Η Mssra Öz δεν σταμάτησε ποτέ από την ημέρα που έχασε τον γιο της. Ο Çorlu έγραψε το εσωτερικό πρόσωπο του ατυχήματος στο τρένο, τους εγκληματίες που δεν υπέστησαν την τιμωρία, τις προφυλάξεις που δεν ελήφθησαν, τον γιο του και όλες τις ζωές που χάθηκαν, χωρίς να κουραστούν. Δεν σταμάτησαν αυτό που δεν έκαναν, έπρεπε να καταθέσει ξανά και ξανά, προκλήθηκε, έμεινε απελπισμένος. Ό, τι έκανε, το παιδί του δεν θα επέστρεφε, ήξερε, αλλά δεν τα παρατήρησε.

Η Mısra Öz βρίσκεται σε εντατική θεραπεία λόγω του Covid. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι είναι εκείνοι που όχι μόνο μπλοκάρουν τα αυτιά τους στη φωνή της μητέρας που πενθεί το θάνατο του γιου της, αλλά και την καταναλώνουν σωματικά και πνευματικά στο περιβάλλον της πίεσης που έχουν δημιουργήσει. Η Mssra Öz και εκατοντάδες άτομα βρίσκονται σε εντατική περίθαλψη. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι είναι εκείνοι που ασχολούνται με εργασίες όπως η λήψη αφισών σε περιηγήσεις με ποδήλατο αντί να προστατεύουν το κοινό από την επιδημία. Χιλιάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι είναι εκείνοι που διαπραγματεύονται εμβόλια αντί να υπερασπίζονται το δικαίωμα κάθε ατόμου για δωρεάν εμβολιασμό και εμβολιασμό όλων.

Ενώ η οικογένεια του Umut συνελήφθη, ο διοικητής της χωροφυλακής διέταξε να αφαιρεθεί το πανό αμέσως και στη συνέχεια είπε: “Αυτός είναι ένας διεθνής διαγωνισμός και δεν μπορείτε να επισκιάσετε τον προεδρικό αγώνα με κάτι τέτοιο”. Το στυλ των ηγεμόνων της χώρας είναι γύρω μας.

Εάν αγνοηθεί ο θάνατος ενός 19χρονου εφήβου και τα παιδιά συνεχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας των λαθών των ενηλίκων, των φιλοδοξιών και όλων των ειδών του κακού, τότε η μεγαλύτερη σκιά μας έχει ήδη πέσει πάνω μας, διοικητή!

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζετε, οι ελπίδες μας δεν μπορούν να χωρέσουν στις σκιές σας.

.Source