Οι εμβολιασμοί έχουν επίσης ξεκινήσει στην Κύπρο


Ο εμβολιασμός της επιδημίας θα ξεκινήσει στην Κύπρο στις 27 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Η 27η Δεκεμβρίου είναι επίσης ορόσημο για την Κύπρο στις προσπάθειές της να τερματίσει την επιδημία του κοροναϊού. Το πρόγραμμα εμβολίων Pfizer և BionTech για το Covid-19 ξεκίνησε στις 9 π.μ. Δύο κάτοικοι ενός γηροκομείου Λευκωσίας, ένας 84χρονος άνδρας και μια 88χρονη γυναίκα, καθώς και η διευθύντρια του γηροκομείου, ήταν οι πρώτοι Κύπριοι που εμβολιάστηκαν, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Σχέδιο εμβολιασμού

Τα πρώτα εμβόλια κοραναϊού έφτασαν στην Κύπρο το Σάββατο με πτήση από την Ολλανδία και αποθηκεύονται σε δύο ειδικά παγωμένα ψυγεία που αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συσκευασία περιέχει 1950 φιαλίδια του εμβολίου, πέντε δόσεις σε κάθε φιαλίδιο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει το 28% των αντίστοιχων εμβολίων της, τα οποία θα διανεμηθούν σε επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, καθώς και στο προσωπικό και το γηροκομείο.

Το Υπουργείο Υγείας στοχεύει να χρησιμοποιήσει το πακέτο που ήδη υπάρχει στην Κύπρο για εμβολιασμό συνολικά 5.875 ατόμων. Τέλος, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι θα λάβει το εμβόλιο τη Δευτέρα, 9 π.μ. 30 στο Κρατικό Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας.

Λουκιανός Κυρίτσας, Λευκωσία

Πηγή: Deutsche Welle

,Source