Οι εμβολιασμοί κατά του κορανοϊού έχουν ξεκινήσει στην Κύπρο

Πρώτη είσοδος. Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, 11:55 π.μ.

Ο Andreas Raunas, 84, Panagiota Loizou-Filaktun, 88, Atos Maza, διευθυντής του Οίκου Συνταξιοδότησης Λευκωσίας, ήταν οι πρώτοι πολίτες που εμβολιάστηκαν σήμερα κατά του COVID-19.

«Εκφράζοντας τη χαρά του ότι είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, ο κ. Ράουνας, κάτοικος ενός νοσοκομείου Λευκωσίας, είπε ότι στο εγγύς μέλλον μπορούμε να εξαλείψουμε τον κοροναϊό». Είναι αδύνατο, λέει, για μερικούς να παλεύουν για το καλό μας, για να είμαστε αντίπαλοι τους. «Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί είναι προδότης, γιατί ένας δολοφόνος συνεργάζεται με τον εχθρό», είπε ο κ. Raunas. «Όλοι που έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν», συνέχισε, «γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ή παρενέργειες, αλλά αν ο κοροναϊός σας χτυπήσει, θα σας πάρει πίσω». «Ελπίζω ότι όλοι εμβολιάζονται, τότε μαζί θα νικήσουμε τον κοροναϊό. “Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι αγωνίζονται για αυτό, τότε δεν υπάρχει λύση για μένα”, είπε ο κ. Raunas.

Τέλος, ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, Υπουργό Υγείας, και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της επιδημίας, ως αποτέλεσμα της οποίας «η Κύπρος σήμερα σηματοδοτεί μια ιστορική ημέρα με εμβολιασμούς για όλους μας».

Από την πλευρά του, ο Loizu-Filaktu, όταν ρωτήθηκε πώς ένιωσε, απάντησε: “Ολα είναι καλά: Είπα στον κ. Άθω ότι ήθελα πρώτα να εμβολιαστώ. ” Μιλώντας για τον γιο του και τα δύο εγγόνια του, είπε ότι ο λόγος για τον εμβολιασμό του, ο γιος και η σύζυγός του θα ακολουθούσαν αυτό το παράδειγμα, “τα εγγόνια μου έρχονται να με δουν.”

Το πρώτο εμβόλιο δόθηκε στο προσωπικό του συνταξιοδοτικού σπιτιού Λευκωσίας, διευθυντής Atos Matsas, ο οποίος αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, “του οποίου ο τελικός στόχος είναι η εξάλειψη του COVID-19.” «Με το παράδειγμά μου, θέλω να επηρεάσω άλλους ανθρώπους σε νεαρή ηλικία, επειδή πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός», είπε ο κ. Μάτσας.

Απευθυνόμενος σε όλο το προσωπικό του γηροκομείου, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα όλων. Ωστόσο, συνέχισε, “το δικαίωμα μας σταματά από όπου αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων. “Εάν έχετε μια εργασία που σχετίζεται με την υγεία και τη φροντίδα άλλων ανθρώπων, πρέπει να εμβολιαστείτε έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση χωρίς τη γνώση σας ή ακούσια μετάδοση του κοροναϊού.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,Source