Οι εμβολιασμοί ξεκινούν στη Νότια Κορέα με διεθνείς εξελίξεις με το εμβόλιο Pfize

Η Νότια Κορέα θα ξεκινήσει να παρέχει τις πρώτες 117.000 δόσεις εμβολίου Pfizer κατά του Covid-19 στις 27 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την έναρξη του πρώτου εμβολιασμού με το εμβόλιο AstraZeneca, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα της χώρας προβλέπει ότι έως τον Ιούλιο, περίπου 10 εκατομμύρια άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου – εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, δημόσιοι υπάλληλοι, γηροκομεία – θα εμβολιαστούν.

Τα πρώτα εμβόλια AstraZeneca θα δοθούν την Παρασκευή και τα εμβόλια Pfizer θα δοθούν μια μέρα αργότερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσονγκ Χι Γκουνγκ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Εκτός από την AstraZeneca և Pfizer, η Νότια Κορέα συνεργάστηκε με προμηθευτές εμβολίων για τον εκσυγχρονισμό του παγκόσμιου προγράμματος διανομής εμβολίων Moderna, Novavax, Johnson & Johnson և COVAX. ΤΦ σ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην APE-MPE SA որդ παρέχονται στους συνδρομητές μόνο για συγκεκριμένες χρήσεις. (ΑΠΕ) ΑΠΕ 21/02 10:26:

Παγκόσμια κάλυψη

Περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις έχουν δοθεί παγκοσμίως. Για να εξουδετερώσουν τη νέα επιδημία κοραναϊού, οι κυβερνήσεις στηρίζονται περισσότερο από ποτέ στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά αποκαλύπτουν ανισότητες μεταξύ πλούσιων και «φτωχών χωρών».

Χρειάστηκαν λιγότερες από τρεις εβδομάδες από τις 2 Φεβρουαρίου για να διπλασιαστεί ο αριθμός των δόσεων. Από χθες το απόγευμα (ώρα Κύπρου), τουλάχιστον 201.042.149 ενέσεις είχαν γίνει σε 107 χώρες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο καταμέτρησης, με βάση επίσημες πηγές.

Αυτός ο αριθμός, φυσικά, είναι υποτιμημένος. Δύο μεγάλες χώρες, η Κίνα και η Ρωσία, δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα τα τελευταία δεδομένα τις τελευταίες δέκα ημέρες. Αλλά αποκαλύπτει την εξαιρετικά υψηλή εκπροσώπηση των πλούσιων χωρών. Περίπου το 45% των ενέσεων χορηγούνται στην Ομάδα των Επτά (G7), αν και αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από δέκα (92%) έχουν δοθεί σε πολίτες χωρών με υψηλό και μεσαίο εισόδημα (σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα), δηλαδή σε χώρες όπου περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού (53%). Από τις 29 χώρες «χαμηλού εισοδήματος», μόνο η Γουινέα-Ρουάντα έχει ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού.

Το Ισραήλ είναι μακράν η πιο προηγμένη χώρα, με περίπου το ήμισυ του πληθυσμού του (49%) να λαμβάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ ένας στους τρεις Ισραηλινούς (33%) έλαβε μια δεύτερη.

Source