Οι εμβολιασμοί στα ορφανοτροφεία Begin ξεκινούν σήμερα

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech χθες, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, διαβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί αρκετά για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου.

Τα εμβόλια δόθηκαν στη Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας και στον Κωνσταντίνο Ιωάννου, Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Κύπρο θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ακολουθούνται από άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας και άλλες κατηγορίες. Πρόσθεσε: «Το εμβόλιο είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός πόρος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά της επιδημίας, οπότε καλούμε τον κόσμο για άλλη μια φορά να εμβολιαστεί».

Επαίνεσε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας Στέλλα Κυριακίδου για τις προσπάθειές της να προμηθευτεί από κοινού εμβόλια και ευχαρίστησε την κυβέρνηση και όλους τους Κύπριους. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

ΦΑ. Κυρακίδου. Στην πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Η Επίτροπος για την Υγεία της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε χθες ιδιαίτερο συναίσθημα, καθώς περιέγραψε: «Έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής εμβολίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το COVID-19, λαμβάνουμε ταυτόχρονα τις πρώτες δόσεις από όλα τα κράτη μέλη. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. “

Κυριάκος Μικελής. Οδηγίες για την επιδημία

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Κύπρος-Μάλτας Κυριάκος Μικέλης χαρακτήρισε χθες σημαντική, καθώς η ταυτόχρονη παράδοση εμβολίων Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της ΕΕ “είναι ένα γεγονός για την καταπολέμηση της επιδημίας.” Πρόσθεσε ότι με την άφιξη των εμβολίων, δημιουργούνται συνθήκες για «σταδιακή ομαλοποίηση». Αυτό είναι σημαντικό επειδή, τουλάχιστον στην Pfizer, επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη των ανθρώπων և επιστήμη և τεχνολογία ակցության όσον αφορά τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι «ΕΕ» μεγάλες βιοφαρμακευτικές εταιρείες όπως “Η Pfizer στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, τόσο για την καταπολέμηση της επιδημίας όσο και για την ομαλοποίηση μας.”

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source