Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στα γηροκομεία της Πάφου

Οι εμβολιασμοί που ξεκίνησαν χθες στα γηροκομεία της Πάφου συνεχίζονται σήμερα.

Σύμφωνα με τη Μαργαρίτα Κυριακού, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται σήμερα στα παλιά γηροκομεία της Πάφου, δηλαδή κατοίκους και προσωπικό.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας πηγαίνει σε γηροκομεία βάσει σχεδίου και στη συνέχεια σταδιακά με επαγγελματίες υγείας.

Η κ. Κυριάκου είπε ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή στο Νοσοκομείο Mamagreo Famagusta, σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σταδιακά οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν σε δημόσια νοσοκομεία σε άλλες πόλεις.

Χθες, οι εμβολιασμοί σε τρεις γηροκομεία στην περιοχή της Πάφου ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα από την ομάδα εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας, η οποία εργάστηκε στο πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας τους εμβολιασμούς εγκαίρως, ενώ δεν βρέθηκαν σοβαρές παρενέργειες για τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, περίπου πενήντα άτομα, κάτοικοι τριών γηροκομείων, υπάλληλοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου που εμβολιάστηκαν χθες στο Covid-19. Η συντριπτική πλειονότητα των ενοικιαστών λέγεται ότι έχουν εμβολιαστεί και στα τρία σπίτια.

Source