Οι εξαγωγές της Λευκορωσίας βιομηχανίας ξυλείας αυξάνονται κατά 5% το 2020

Αρχείο φωτογραφιών

Αρχείο φωτογραφιώνMINSK, 9 Φεβρουαρίου (BelTA) – Το 2020, οι εταιρείες που συνδέονται με τη λευκορωσική βιομηχανία ξυλείας, ξυλουργικής, χαρτοπολτού και χαρτιού ανησυχούν ότι η Bellesbumprom αύξησε τις εξαγωγές κατά 5% σε ετήσια βάση, η BelTA έμαθε από τον εκπρόσωπο της Bellesbumprom Ruzhena Novitskaya.

«Παρά τη δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, οι εταιρείες της Bellesbumprom κατάφεραν να αυξήσουν τον εφοδιασμό τους σε ξένες αγορές στα 608,5 εκατομμύρια δολάρια, κατά 30 εκατομμύρια δολάρια, ή 5%, σε ετήσια βάση», δήλωσε η Ruzhena Novitskaya.

Το 2020, η Bellesbumprom αυξάνει τις προμήθειες σε χώρες εκτός της ΚΑΚ. Οι εξαγωγές σε αυτές τις αγορές το 2020 αυξήθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το 2019 (στα κράτη μέλη της ΕΕ – κατά 5,4%). Επιπλέον, οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1,3 φορές. Οι προμήθειες προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 5,2% και για την Ουκρανία κατά 7%. Η Bellesbumprom ανέφερε επίσης αυξανόμενες εξαγωγές σε χώρες εκτός της ΚΑΚ όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Τουρκία, η Ινδία και η Ινδονησία.

Το 2020, η Bellesbumprom επανέλαβε αποστολές στην Αλβανία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία, την Κύπρο, το Μεξικό και ορισμένες άλλες χώρες. «Συνολικά, το 2020 οι εταιρείες μας εξήγαγαν τα προϊόντα τους σε 70 χώρες, που ήταν ένας ρεκόρ αριθμός εξαγωγικών αγορών. Το 2020, η Bellesbumprom πούλησε το 76,2% της παραγωγής της στο εξωτερικό, το οποίο ήταν ρεκόρ υψηλό », σημείωσε ο Ruzhena Novitskaya.

Source