Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται από κεφάλαια το 2021

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοιβαίων Κεφαλαίων Κύπρου (CIFA) Ανδρέας και Γιασεμίδης είναι αισιόδοξος ότι ο αριθμός των αδειοδοτημένων επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν εγγραφεί στην Κύπρο θα αυξηθεί το 2021, καθώς και οι επενδύσεις τους στην πραγματική οικονομία.

Όπως εξηγεί, το ενδιαφέρον παρέμεινε ισχυρό κατά τη διάρκεια του 2020, το οποίο είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την οικονομία στο σύνολό της. Δεδομένων των διαθέσιμων δεδομένων, πιστεύει ότι ο αρχικός στόχος των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας να εγγράψουν επενδυτικά κεφάλαια στην Κύπρο, το οποίο διαθέτει μεσοπρόθεσμα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πλήρως εφικτός.

Πώς ο κ. Ias yasemidis 2020 Για επενδυτικά κεφάλαια, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που θέτει η επιδημία.

Όπως σε όλους τους τομείς, η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την επιδημία ήταν άνευ προηγουμένου. Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε διαχειριστές κεφαλαίων, δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε επενδυτές στη χώρα μας, ήταν συγκλονιστικό να βλέπουμε τα οφέλη από κοντά. Ωστόσο, το ξεπεράσαμε αρκετά γρήγορα, προσαρμόζοντας τις συνθήκες τόσο του χρόνου όσο και του κόσμου. Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, χαιρόμαστε που βλέπουμε το έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο και τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε ότι το 2021 ο αριθμός των επενδυτικών κεφαλαίων και των περιουσιακών τους στοιχείων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο;

Ναι, δεδομένης της κρίσης στην υγεία και της σταδιακής ανάκαμψης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2021 ο τομέας των επενδυτικών κεφαλαίων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Τα περιουσιακά στοιχεία του επενδυτικού κεφαλαίου ανήλθαν σε περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη Ιουνίου και είμαστε αισιόδοξοι ότι τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είναι θετικά. Όταν ξεκινήσαμε να λειτουργούμε ως CIFA, στόχος μας ήταν να φτάσουμε τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ των επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο μεσοπρόθεσμα. Αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της βιομηχανίας μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα τον επιτύχουμε σύντομα.

Γιατί τα επενδυτικά ταμεία επιλέγουν την Κύπρο; Πώς διαφέρει από άλλα κέντρα που παρέχουν αυτές τις εξειδικευμένες υπηρεσίες;

Τα αμοιβαία κεφάλαια διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια. Μόνο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Επενδυτικών Οργανισμών EFAMA, το ενεργητικό τους υπερβαίνει τα 17 τρισεκατομμύρια. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι είμαστε ο μόνος προορισμός για επενδυτικά κεφάλαια. Υπάρχουν τομείς στους οποίους προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες, ως αποτέλεσμα των οποίων σήμερα διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία επενδυτικών κεφαλαίων certainly σίγουρα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στον κλάδο. Ωστόσο, η Κύπρος έχει όλες τις εγγυήσεις για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων. Σύγχρονο νομοθετικό և κανονιστικό πλαίσιο, εξειδικευμένες և απολύτως παρόμοιες υπηρεσίες, ιδανική γεωγραφική τοποθεσία, κατάλληλη և δίκαιη εποπτεία ցածր χαμηλό κόστος συντήρησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να απαιτήσουμε ένα μέρος αυτής της πολύ μεγάλης πίτας που δημιουργήθηκε από επενδυτικά κεφάλαια. Είμαστε στο έδαφος, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά η πορεία του γηπέδου μας κάνει ακόμα αισιόδοξους. Το 2020, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη νομοθεσία που ρυθμίζει τους λεγόμενους μίνι διευθυντές · ελπίζουμε ότι το 2021 Θα θεσπιστεί νομοθεσία για τα άτομα που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες σε επενδυτικά ταμεία, τα οποία θα συμπληρώνουν το νομικό πλαίσιο της χώρας, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη προστασία. τόσο διαχειριστές όσο και επενδυτές.

Μπορείτε να συγκρίνετε τα επενδυτικά κεφάλαια με μερικές από τις εταιρείες που είχαμε πριν από λίγα χρόνια για τις οποίες κατηγορήθηκε η Κύπρος στο παρελθόν;

Όχι, δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο. Πρώτα απ ‘όλα, τα επενδυτικά κεφάλαια, όπως ανέφερα προηγουμένως, ελέγχονται αυστηρά από την κεφαλαιαγορά. Επιπλέον, πρέπει να έχουν ευθύνες συμμόρφωσης, ενώ οι διαχειριστές κεφαλαίων επενδύσεων οφείλουν να συμμορφώνονται με πολύ αυστηρά πρότυπα συμμόρφωσης. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μείωση των επενδυτικών κεφαλαίων οδήγησε στη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, απορροφώντας μέχρι στιγμής εκατοντάδες άτομα από την τοπική αγορά. Ταυτόχρονα, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, τα τελευταία χρόνια, υψηλής εξειδίκευσης επαγγελματίες από το εξωτερικό διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο με αυτά τα οφέλη για όλες τις πραγματικές οικονομίες. Για παράδειγμα, είχαμε πρόσφατα την ανακοίνωση του τραπεζικού γίγαντα MUFG ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του που σχετίζονται με επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα. Μια πολύ θετική εξέλιξη στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να βάλουμε την Κύπρο ακόμα πιο ισχυρή στον παγκόσμιο χάρτη αυτού του τομέα.

Από ποιες γεωγραφικές περιοχές προέρχεται το ενδιαφέρον εγγραφής επενδυτικών κεφαλαίων στην Κύπρο;

Υπάρχει ενδιαφέρον για πάρα πολλούς τομείς. Από χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και η Ινδία, αλλά και από τη Μέση Ανατολή. Επωφεληθήκαμε επίσης από το Brexit, επειδή παρόλο που τα περισσότερα χρήματα που αποφάσισαν να αλλάξουν την έδρα τους επέλεξαν την κοντινή Ιρλανδία, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι καταφέραμε να καταλάβουμε πολλά στην Κύπρο. Πρόσφατα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που θέλουν να επενδύσουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και αυτές οι προσπάθειες έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Προτιμούν τη μεταφορά φορτίου, τις ΑΠΕ, την εκπαίδευση και την υγεία

Το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας. Πού επενδύονται αυτά τα χρήματα; Είναι κάποιος από αυτούς στην κυπριακή οικονομία;

Κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο έχει τη δική του επενδυτική πολιτική, վերջ στο τέλος της ημέρας είναι ευθύνη της διοίκησης να μεγιστοποιεί την αξία της απόδοσης των μελών τους. Έτσι, η Κύπρος πρέπει να ανταγωνιστεί διεθνώς εάν θέλει να κερδίσει μέρος των χρημάτων που επενδύονται από αυτά τα κεφάλαια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, καθώς περνά ο καιρός, դի διαχειριστές κεφαλαίων և οι σύμβουλοί τους μαθαίνουν την κυπριακή οικονομία, τα κεφάλαια που επενδύονται στην Κύπρο σε διάφορους τομείς αυξάνονται. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως οι εμπορευματικές μεταφορές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη. Σε επίπεδο ΕΕ, ο ρόλος των επενδύσεων ως ακρογωνιαίου λίθου για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας έχει γίνει όλο και πιο αποδεκτός, κάτι που βλέπουμε στην πράξη στην Κύπρο. Οι επενδυτικές ευκαιρίες προκύπτουν πάντα μετά από μια κρίση, οι επενδύσεις που έχουμε λάβει μέχρι τώρα από επενδυτικά κεφάλαια είναι ότι οι επενδύσεις τους στην κυπριακή οικονομία θα συνεχίσουν να είναι ακόμη πιο έντονες.

Στο τέλος της ημέρας, εναπόκειται σε εμάς, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όταν ο συνολικός οικονομικός στόχος είναι η γρήγορη ανάκαμψη, τόσο στα επενδυτικά κεφάλαια όσο και σε όλους τους πιθανούς επενδυτές να αποδείξουν ότι η Κύπρος είναι κατάλληλη για επικερδείς επενδύσεις, όχι να ανησυχείτε για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τους.

Source