Οι επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που φτάνουν στις ΗΠΑ πρέπει να έχουν δοκιμάσει αρνητικά για τον Covid μετά από φόβους για μεταλλαγμένο στέλεχος

Οι ΕΠΙΒΑΤΕΣ από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να δοκιμάσουν αρνητικά τον κοροναϊό πριν φτάσουν στις ΗΠΑ – μετά από φόβους για το στέλεχος των μεταλλαγμένων.

Από τις 28 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ Covid σε αεροπορικές εταιρείες εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους.

⚠️ Διαβάστε το ζωντανό ιστολόγιο coronavirus για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις

Οι επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που πετούν προς τις ΗΠΑ πρέπει να δοκιμάσουν αρνητικά για κοροναϊό

2

Οι επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που πετούν προς τις ΗΠΑ πρέπει να δοκιμάσουν αρνητικά για κοροναϊό Πίστωση: Reuters

Αυτό συμβαίνει καθώς άλλες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους με τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που διασχίζει τη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραματικά τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, μετά από μήνες διακοπών πτήσεων από το ξέσπασμα του ιού νωρίτερα φέτος.

Πριν από λίγες μέρες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εισήγαγαν κανόνες καραντίνας για διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στη Νέα Υόρκη.

Και τώρα το CDC είπε ότι οι επιβάτες πρέπει να δοκιμάσουν αρνητικά είτε μέσω PCR είτε δοκιμής αντιγόνου πριν φτάσουν στις ΗΠΑ.

Η United Airlines και η Delta Air Lines ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι απαιτούν από όλους τους επιβάτες σε βρετανικές πτήσεις να δοκιμάσουν αρνητικά.

Στην Ευρώπη, οι αρχές επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο – συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που κυμαίνονται από την πλήρη απαγόρευση πτήσεων έως την απαγόρευση των Βρετανών.

Ορισμένες χώρες έχουν καταργήσει την γενική απαγόρευση ταξιδιού, όπως η Ολλανδία, η οποία απαιτεί τώρα μια αρνητική δοκιμή κοραναϊού από τους ταξιδιώτες.

ΩΡΑ ΔΟΚΙΜΗΣ

Η Ελλάδα και η Κύπρος απαιτούν αρνητικό τεστ κοραναϊού πριν από την άφιξη, καθώς και δύο στη χώρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η ροή εμπορευμάτων από τη Γαλλία διακόπηκε αφού το Παρίσι επέβαλε 48ωρο αποκλεισμό σε ανθρώπους και φορτηγά που διέσχιζαν το αγγλικό κανάλι.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μισές από τις νέες περιπτώσεις Covid θα μπορούσαν να είναι το νέο στέλεχος μετάλλαξης που ανακαλύφθηκε στο Κεντ – καθώς το Brentwood στο Essex έχει γίνει το σημείο μόλυνσης της χώρας.

Η εξαιρετικά μεταδοτική νέα παραλλαγή είναι πίσω από την αύξηση των περιπτώσεων στο Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Ανατολή, προκαλώντας εκατομμύρια Βρετανούς να βυθιστούν σε ένα κλείδωμα Tier 4 κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν χθες από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δείχνουν τεράστια αύξηση των λοιμώξεων στο Essex, με τον Brentwood να είναι πλέον η πιο πληγείσα περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δήμος έχει εβδομαδιαίο ποσοστό μόλυνσης 1339,9 περιπτώσεις ανά 100.000 τις επτά ημέρες έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των 586,9 ανά 100.000 που αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έρχεται καθώς ο Matt Hancock προειδοποίησε για μια νέα παραλλαγή που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η οποία πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική.

Ο υπουργός Υγείας είπε σε δημοσιογράφους ότι δύο περιπτώσεις ενός νέου νέου στελέχους εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους δύο ασθενείς να πιστεύεται ότι ήταν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Βρετανίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Απαντώντας στη νέα παραλλαγή, το Υπουργείο Μεταφορών επέβαλε απαγόρευση σε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική.

Όποιος έχει περάσει ή μεταβεί στη Νότια Αφρική τις τελευταίες 10 ημέρες δεν επιτρέπεται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από Βρετανούς ή Ιρλανδούς υπηκόους που πρέπει να απομονωθούν.

Όλοι οι επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που φτάνουν στη Νέα Υόρκη πρέπει να καραντίνα

2

Όλοι οι επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου που φτάνουν στη Νέα Υόρκη πρέπει να καραντίνα Πίστωση: Getty Images – Getty

Source