Οι επιζώντες Covid μπορούν να μολύνουν εκ νέου

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από το πιο διάσημο ιατρικό περιοδικό Lancet στον κόσμο, δηλώθηκε ότι τα άτομα που είχαν προηγουμένως υποστεί Covid-19 δεν προστατεύονται πλήρως από τον ιό. Η μελέτη παρατήρησης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 υγιείς αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκάλυψαν ότι ήταν δυνατό για τους νέους να πιάσουν το Covid-19 δύο φορές, αλλά τα άτομα που είχαν προηγουμένως τον ιό είχαν μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης. Στη μελέτη, αναφέρθηκε ότι το 10 τοις εκατό των ατόμων που είχαν Covid-19 επανεμφανίστηκαν, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 50 τοις εκατό σε όσους δεν είχαν ποτέ τον ιό.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet, ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά υγείας στον κόσμο, επανεξετάστηκαν τα άτομα που είχαν Covid-19. μολυσμένος Ανακοινώθηκε ότι θα μπορούσε να είναι.

Στη μελέτη που διεξήχθη σε περισσότερους από 3.000 υγιείς αξιωματούχους στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι οι νέοι μπορούσαν να πιάσουν το Covid-19 δύο φορές, ενώ δηλώθηκε ότι τα άτομα που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον ιό είχαν μικρότερο κίνδυνο από εκείνα που δεν ήταν .

5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ

Στη μελέτη, αναφέρθηκε ότι το 10 τοις εκατό των ατόμων που είχαν Covid-19 επανεμφανίστηκαν, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 50 τοις εκατό σε όσους δεν είχαν ιό.

Ενώ αναφέρθηκε ότι οι στρατιωτικές βάσεις όπου διεξήχθη η μελέτη μπορεί να έχουν υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης λόγω των συνωστικών συνθηκών διαβίωσης, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη δήλωσαν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης με το Covid ισχύει και πάλι για νέους που ζουν παντού.

«ΑΝΤΙΣΤΟΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ»

Στη μελέτη, η οποία ανέφερε ότι αντισώματα στο αίμα ατόμων που είχαν προηγουμένως Covid-19 θα μπορούσαν να παρέχουν προστασία για μερικούς μήνες, αναφέρθηκε ότι εξετάστηκαν κυρίως νέοι ηλικίας 18-20 ετών.

Ενώ αναφέρθηκε ότι αντισώματα εντοπίστηκαν στο σώμα 189 ναυτικού προσωπικού που είχε προηγουμένως Covid, γιατρό μολυσματικών ασθενειών και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, ο διοικητής Andrew Letizia είπε ότι τα ανιχνευμένα αντισώματα είναι στοιχεία προηγούμενης μόλυνσης Covid.

«Τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ»

«Τα αντισώματα είναι απολύτως προστατευτικά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είσαι αλεξίσφαιρος», είπε η Letizia.

Στη μελέτη, υπενθυμίζοντας την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 4 εκατομμύρια άτομα στη Δανία, αναφέρθηκε ότι άτομα κάτω των 65 ετών που είχαν Covid-19 ήταν 80% προστατευμένα από την επανεμφάνιση έξι μήνες αργότερα, και το ποσοστό προστασίας των ατόμων άνω των Το 65 ήταν 47 τοις εκατό.

NTV

.Source