Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο τύπο κρυμμένου φιδιού … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η χαρά της ανακάλυψης ενός νέου είδους φιδιού έγινε αισθητή από τον FF Ein Weinel, βοηθό ερευνητή στο Ινστιτούτο Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου του Κάνσας.

Ελαφρώς διαφορετικό από άλλες ανακαλύψεις. Τα τρία φίδια αυτής της κατηγορίας βρίσκονται στη συλλογή εργαστηρίων του από το 2006, προτού τα βρει κανείς, αναφέρει το CNNi.

Αυτά τα τρία φίδια, τα οποία βρέθηκαν σε επιτόπιες αποστολές από το 2006 έως το 2012, είναι τα μόνα γνωστά σε μια νέα κατηγορία φιδιών γνωστών ως Λεβιτώνιος.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν την ανακάλυψη, μεταξύ άλλων, ανάλυσης DNA և αξονική τομογραφία για ανάλυση της δομής των οστών φιδιού.

Το νέο είδος έχει βρεθεί στα νησιά Samar և Leite των Φιλιππίνων, ένα ειδικό αρχιπέλαγος βιοποικιλότητας όπου μπορεί να βρεθούν τουλάχιστον 112 είδη φιδιών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Copeia την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό το είδος έχει έναν από τους μικρότερους σπονδύλους οποιουδήποτε φιδιού στον κόσμο և Έχει ένα μακρύ και στενό κρανίο σε σύγκριση με το μέγεθός του. Το δέρμα του είναι ουράνιο τόξο και η διατροφή του μπορεί να βασίζεται σε γαιοσκώληκες.

Για να το μάθουν, Αμερικανοί ερευνητές συνεργάστηκαν στενά με τους Φιλιππινέζους ομολόγους τους.

Πηγή: cnn.gr

Source