Οι «ερασιτέχνες σεφ» κάνουν θαύματα στην κουζίνα…

Παρόλο που το όνομά του είναι “Ερασιτέχνες σεφ”, τα μέλη της ομάδας Facebook, που προσελκύει την προσοχή με τις συνταγές και τις φωτογραφίες από νόστιμα πιάτα και επιδόρπια, και ο αριθμός των μελών αυξάνεται ειδικά κατά τις περιόδους κλεισίματος λόγω του κοροναϊού, πλησιάζει 36 χιλιάδες, δημιουργώντας θαύματα στην κουζίνα.

Το “The Amateur Chefs”, μία από τις πιο πολυσύχναστες ομάδες κοινωνικών μέσων που σχηματίστηκαν στην ΤΔΒΚ με το κύριο θέμα της «κοινής χρήσης», ιδρύθηκε από μια ομάδα φίλων που ορίζονται ως «άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικές πόλεις».

Οι ερασιτέχνες σεφ, μια μικρή ομάδα όπου οι ιδρυτές μοιράστηκαν στο παρελθόν συνταγές και φωτογραφίες των πιάτων που έκαναν μεταξύ τους, σήμερα έχει γίνει μια ενεργή ομάδα με χιλιάδες μέλη να εκθαμβωτικά με το ταλέντο τους.

Η ομάδα, η οποία διοργανώνει βραβευμένους διαγωνισμούς, παρέχει χρήματα και επισιτιστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη και έχει μέλη που δεν είναι ίσοι με τους επαγγελματίες σεφ, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες χρηστών κοινωνικών μέσων στην ΤΔΒΚ.

Μερικές από τις συνταγές του ομίλου The Amateur Chefs, που έχει πλούσια γαστρονομική κουλτούρα με τοπικά ή διεθνή πιάτα και επιδόρπια, έχουν γίνει τόσο διαδεδομένες που οι διαχειριστές της ομάδας έλαβαν μηνύματα “εσείς βλάπτε την επιχείρησή μας” από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων που είναι ειλικρινείς .

Η αυξημένη παραγωγή τροφίμων και προϊόντων αρτοποιίας στα σπίτια κατά την περίοδο που τα εστιατόρια έκλεισαν ενέπνευσε τα μέλη της ομάδας. Η χρήση ενός αφηγηματικού στιλ στολισμένη με τις αναμνήσεις ορισμένων από εκείνους που φτιάχνουν και μοιράζονται νόστιμα γεύματα και επιδόρπια, και οι καλλιέργειες και οι παραδόσεις των ηλικιωμένων της οικογένειας προσελκύουν επίσης την προσοχή στην ομάδα. Μεταξύ των μελών, υπάρχουν επίσης εκείνοι που ζητούν ιδέες, και εκείνοι που ζητούν συνταγές και υλικό.

Οι ορυχείο Seymenli, Irmak Bakay, Aydın İnce Öztenay, Aslı Aksoy και Cansu Tahsiner Onalt Türk Agency μίλησαν στην Κύπρο. μοιράστηκε την ιδρυτική ιστορία της ομάδας και το ταξίδι της μέχρι σήμερα.

Το “The Amateur Chefs” ιδρύθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2014 με την ιδέα του Irmak Bakay και στενοί φίλοι προστέθηκαν στο παρελθόν.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ”

Οι ιδρυτές, οι οποίοι είναι επίσης γυναίκες και είναι επίσης οι συντονιστές της ομάδας, η οποία πλησιάζει σήμερα 36 χιλιάδες μέλη, είπαν: «Υπάρχει να μαγειρεύουμε μαζί, να διδάσκουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, με λίγα λόγια για να μοιραστούμε. Μερικά πράγματα είναι πιο όμορφα όταν μοιράζονται ».

Η ομάδα έχει ένα σύνολο κανόνων. Τα μέλη καλούνται να μην διαφημίσουν εστιατόρια ή χώρους, αλλά να μοιράζονται φωτογραφίες, υλικά και συνταγές φαγητού / ποτού που ετοιμάζουν τα ίδια τα μέλη στο σπίτι ή αλλού.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε κοινή χρήση ανήθικου, πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου.

Στην ομάδα που επιθυμεί να μοιραστεί ως χόμπι και να προστατεύσει τα χαρακτηριστικά των μεριδίων, η έμφαση δίνεται στο “ένα διασκεδαστικό χόμπι” στη λειτουργία της ομάδας.

“ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ”

Οι ερασιτέχνες σεφ άνοιξαν με την ιδέα του Irmak Bakay, ο οποίος ζει στο Δουβλίνο / Ιρλανδία τα τελευταία έξι χρόνια και είναι ο περιφερειακός διευθυντής της Benelux στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ σε μια μεγάλη και παγκόσμια εταιρεία, και ξεκίνησε ως μια μικρή ομάδα στην οποία πρόσθεσε τους στενούς του φίλους.

Κοιτάζοντας τον αριθμό των μελών που έχει φτάσει η ομάδα σήμερα, ο Irmak Bakay αστειεύεται, “Κάποτε, αυτά τα μέρη ήταν πάντα στο πεδίο.”

ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟ …

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμμετοχή δέκα ατόμων και επιλέχθηκαν διευθυντές ομάδας. Αργότερα, ορισμένοι διευθυντές εγκατέλειψαν αυτήν τη δουλειά λόγω της έντασής τους, αλλά η φιλία των διευθυντών μετατράπηκε από μια μαγειρική δραστηριότητα σε μια ειλικρινή φιλία.

Το μεγαλύτερο κοινό χαρακτηριστικό των διευθυντών της ομάδας The Amateur Chefs είναι ότι είναι “άνθρωποι της Magusa” που ζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Aslı Aksoy, αναλυτής χρηματοοικονομικής αγοράς · ερασιτέχνης σεφ και λάτρης της τέχνης. Γνωρίζοντας ότι η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, πιστεύει ότι η σελίδα των ερασιτεχνών σεφ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα συνταγών. Του αρέσει να δοκιμάζει τις κουζίνες διαφορετικών πολιτισμών και να δοκιμάζει τις συνταγές τους.

Το Cansu Tahsiner Onalt είναι ένας ερασιτέχνης σεφ που λατρεύει τα ταξίδια, την εξερεύνηση νέων χώρων, την επαφή με τη φύση και το πάθος για τη μουσική και τα τρόφιμα. Ένας δάσκαλος που μετέτρεψε την αγάπη του για το τσάι σε μια δεύτερη δουλειά και ίδρυσε τη δική του μάρκα kombucha (ελαφρύ ανθρακούχο ζυμωμένο τσάι γεμάτο με καλά βακτήρια και ένζυμα). Οι ερασιτέχνες σεφ είναι σαν μια τεράστια και αναπτυσσόμενη οικογένεια για αυτόν.

Η δική μου Seymenli είναι τραπεζίτης που επηρεάζεται από τα πάντα και μπαίνει στην κουζίνα με το όνειρο να γίνει masterchef, λατρεύει να ανακαλύπτει νέες προτιμήσεις, βλέπει την κουζίνα ως θεραπεία, έχει λάβει εκπαίδευση για επιχειρήσεις, δημόσιες σχέσεις και ανθρώπινους πόρους. Το πιο κοντινό όνειρό του σε αυτόν τον δρόμο είναι το βιβλίο συνταγών στο οποίο εργάζεται. «Οι ερασιτέχνες σεφ είναι ένα σχολείο όπου ανέπτυξα τον εαυτό μου, μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, οι φίλοι μου είναι περισσότεροι από φίλοι αλλά οι αδερφές μου», λέει.

Ο Aydın İnce Öztenay είναι απόφοιτος της διαφήμισης. Του αρέσει να τρώει και να μαγειρεύει. Βλέπει την ομάδα ως πλεονέκτημα για τα δίδυμα του.

Οι διευθυντές του ομίλου είπαν: «Όλοι αφιερώνουμε λίγο από τον καθημερινό μας χρόνο – όλοι σε καραντίνα – στην ομάδα. “Είμαστε καταιγισμός ιδεών για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε την ομάδα”, λέει.

“ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Οι διευθυντές έκαναν το ακόλουθο σχόλιο σχετικά με την αύξηση του αριθμού των μελών της ομάδας παράλληλα με την αύξηση του χρόνου που αφιέρωσε το κοινό στο σπίτι λόγω της επιδημίας του κοραναϊού:

«Ο κύριος στόχος μας εκείνη τη στιγμή ήταν να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μάθαμε σε αυτήν τη διαδικασία είναι πόσο ταλαντούχα μέλη μας έχουμε. Μοιράστηκαν συνταγές που δεν μοιάζουν με εστιατόρια. Μετά την καραντίνα, οι πωλήσεις δωρητών κεμπάπ έπεσαν, για παράδειγμα. “

ΜΕΡΙΔΙΟ …

Οι διευθυντές των The Amateur Chefs, που είναι πρόθυμοι να παράγουν και να μοιράζονται, μίλησαν ως εξής:

«Υπάρχει για να μαγειρεύουμε μαζί, να διδάσκουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, με λίγα λόγια να μοιραστούμε. Ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα όταν κοινοποιούνται. Έχουμε μια ετικέτα αγορών που δημιουργήσαμε επειδή το σύνθημά μας έχει ολοκληρωθεί. Όταν δοκιμάζετε τη συνταγή κάποιου, το μοιράζεστε με το hashtag # που έκανα. Μας κάνει περήφανοι γιατί βλέπουμε ότι η ανταλλαγή, το σύνθημά μας, είναι ζωντανή. “

Ο μάνατζερ ερασιτέχνης σεφ μίλησε για συνάντηση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πριν από την πανδημία:

«Το πιο ευχάριστο μεταξύ αυτών ήταν τα πικνίκ Kantara. Στο πικνίκ, όλοι μοιράζονταν το σνακ που έφεραν από το σπίτι τους, παίζαμε ευχάριστα παιχνίδια και περπατούσαμε στο κάστρο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε ξανά σύντομα. Ο λόγος για τους βραβευμένους διαγωνισμούς είναι και πάλι «κίνητρο». Η ιδέα προέκυψε ενώ σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας σπίτι. Πιστεύουμε ότι είναι επίσης καλό, γιατί είναι τόσο καλό να κερδίζεις κάτι ως αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού όταν οι άνθρωποι είναι κλειδωμένοι στο σπίτι. “

Εκτός από τους βραβευμένους διαγωνισμούς, οργανώθηκαν επίσης φιλανθρωπικές εκστρατείες στην ομάδα The Amateur Chefs.

Τα μέλη της ομάδας, τα οποία βοήθησαν τους άπορους να ταΐσουν, ζήτησαν συμβουλές με 3 δήμους στο πρώτο κλείσιμο και μοιράστηκαν εικόνες βοήθειας. Στο δεύτερο κλείσιμο, δόθηκαν βραβεία σε άτομα που δωρίστηκαν στον λογαριασμό της NTM Sharing Kitchen, και πάλι για κίνητρα.

Πιο αρέσει

Το φαγητό και τα επιδόρπια που μαγειρεύονται από μερικούς ανθρώπους στην ομάδα εκπλήσσουν τους διευθυντές. Τόσο πολύ που λένε, “Παίρνουμε” χτυπάτε τα μηνύματα της επιχείρησής μας “από εστιατόρια που είμαστε ειλικρινείς χωρίς αστεία.”

Η απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι συνταγές που τους άρεσαν περισσότερο στο γκρουπ μέχρι στιγμής ήταν «ο δωρητής του Nalan Özyol, το κέικ του Zeynel Arıkan, τα πιάτα και τα επιδόρπια του lemzlem Khan. Η πιο αγαπημένη συνταγή με περισσότερες από 2.000 επισημάνσεις “μου αρέσει” είναι το πιάτο ελιάς του αναπληρωτή TDP Zeki Zeler. Ο υψηλότερος αριθμός #shoulder είναι στο Nalan Özyol …

.Source