Οι εργαζόμενοι που εργάζονται στη Νότια Κύπρο βρίσκονται μπροστά στο Κοινοβούλιο – BRTK

Εργάτες που εργάζονται στη Νότια Κύπρο διαμαρτύρονται μπροστά στο Κοινοβούλιο.
Εργαζόμενοι που ανέλαβαν δράση με το σκεπτικό ότι ήταν θύματα των αποφάσεων που ελήφθησαν μέχρι τώρα στο πλαίσιο των μέτρων Kovid-19 που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Kuğulu το πρωί και περπατούσαν μπροστά από το κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά καιρούς.
Περίπου στις 11.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός Ersan Saner δέχθηκε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και συναντήθηκε. Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι ο Πρωθυπουργός τους ζήτησε πιστοποιητικό «ανοιχτού χώρου εργασίας» και πρότεινε να αξιολογήσει την κατάσταση εκείνων των οποίων οι χώροι εργασίας ήταν ανοιχτοί.

Ωστόσο, η πρόταση του πρωθυπουργού Saner απορρίφθηκε.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να εφαρμοστεί σε αυτούς η διαδικασία που εφαρμόζεται στους εργάτες που ζουν στο χωριό Pile και στην Άνω περιοχή.

Σύμφωνα με την πρακτική, τα άτομα που κατοικούν ή εργάζονται στο Pile, καθώς και οι υπάλληλοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Βρετανικών Υψηλών, του Buffer Zone, των Αγνοουμένων και της Ειρηνευτικής Δύναμης μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

Source