Οι εργασίες ξεκινούν στο CYCLOPS, γεννημένος στη Λάρνακα, ΗΠΑ


Η πρωτοποριακή τελετή για το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης CYCLOPS πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρνακα με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκου Χριστοδουλίδη και του υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ Τσαντ Λύκος, οι οποίοι βρίσκονται σε διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Χριστοδουλίδης և Wang Yi πρόκειται να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, το Κυπριακό και τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας κατά τη διάρκεια χωριστής συνάντησης στην Κύπρο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στις 13.30 τη Δευτέρα, στη Λάρνακα. Ο Χριστοδουλίδης և Wolf θα κάνει ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της τελετής.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για ιδιωτική συνάντηση με επίσημες αντιπροσωπείες.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς.

Θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τα επόμενα βήματα στη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από τις Θεωρήσεις των ΗΠΑ, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Στο τέλος των διαβουλεύσεών τους, θα υπογράψουν δήλωση προθέσεων να συνεργαστούν στον τομέα της συνταγματικής ασφάλειας μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, μετά την οποία θα κάνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με άλλη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι το απόγευμα της Δευτέρας, ο οποίος θα σταματήσει στην Κύπρο στο δρόμο του για την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Χριστοδουλίδης και ο Γουάνγκ αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανάληψη των συνομιλιών, καθώς και των ευρωπαϊκών σχέσεων. «Ένωση – Κίνα», αναφέρεται.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source