Οι Ευρωπαίοι Πρεσβευτές ενεργοποιούνται από επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή Hunter

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός John Barilaro δήλωσε ότι η εμπορική αποστολή είναι η πέμπτη σε τρία χρόνια και αποτελεί μέρος μιας στοχευμένης επενδυτικής στρατηγικής που καθιστά την περιφερειακή NSW μια προτιμώμενη επιλογή για τους παγκόσμιους επενδυτές.

Ο κ. Barilaro δήλωσε ότι η διήμερη επίσκεψη θα περιλαμβάνει περιηγήσεις κορυφαίων κέντρων άμυνας, καινοτομίας και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των BAE Systems Williamtown και των Astra Aerolab, Ampcontrol, Bohemia Interactive, Newcastle Institute for Energy and Resources (NIER) και του CSIRO Energy Center.

«Η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της περιοχής Hunter σε βασικούς παγκόσμιους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων θα συμβάλει στη δημιουργία νέων σχέσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις, θα εισφέρει χρήματα στην τοπική οικονομία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Barilaro.

«Οι παγκόσμιες εταιρείες έδειξαν ανανεωμένο ενδιαφέρον για την περιφερειακή ΝΝΟ πίσω από την έντονη ανταπόκρισή μας στην πανδημία COVID-19 και ήδη ακούμε από εταιρείες που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους τοπικά και να επενδύσουν στην τεχνολογία μας».

«Τις επόμενες δύο μέρες, οι αντιπρόσωποι θα πάρουν μια γεύση από την πρωτοποριακή δουλειά που αναλαμβάνει η BAE Systems στο F-35 Joint Strike Fighter, την πρωτοποριακή έρευνα για τη βιομηχανία κρίσιμων ορυκτών στο NIER, μια κρυφή κορυφή της παγκόσμιας πρώτης της LAVO ενσωματωμένη υβριδική μπαταρία υδρογόνου στο Ampcontrol και τις εξορυκτικές, βιομηχανικές και αμπελουργικές βιομηχανίες παγκόσμιας κλάσης του Hunter.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η στοχοθετημένη στρατηγική προσέλκυσης περιφερειακών επενδύσεων της κυβέρνησης της NSW έχει εξασφαλίσει επιχειρηματικές επενδύσεις ύψους 268 εκατομμυρίων δολαρίων και δημιούργησε περισσότερες από 1000 θέσεις εργασίας στην περιφερειακή NSW.

«Το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του Hunter, η πρόσβαση στις αγορές και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης παγκόσμιας κλάσης το καθιστούν ιδανική τοποθεσία για να αναπτυχθεί η επιχείρηση και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να δείξω αυτή τη γωνιά του κόσμου σε πιθανούς διεθνείς επενδυτές».

Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει εκπροσώπους από το Βέλγιο, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακική Δημοκρατία και την Ισπανία.

.Source