Οι ΗΠΑ έρχονται σε επαφή με την Τεχεράνη για Αμερικανούς που φυλακίστηκαν στο Ιράν

Μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CBS, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σούλιβαν αξιολόγησε τις πρόσφατες σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

Ο Sullivan τόνισε ότι η διάσωση αμερικανών πολιτών που κρατούνται οπουδήποτε στον κόσμο ήταν πάντα μια πολύ σημαντική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Joe Biden.

“Ο ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ”

Ο Sullivan, σχετικά με τη διάσωση των αμερικανών πολιτών που κρατούνται στο Ιράν, είπε: «Έχουμε αρχίσει να επικοινωνούμε με τους Ιρανούς σχετικά με αυτό το ζήτημα. Το Ιράν δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί. Δεν θα δεχτούμε μια κατάσταση στην οποία οι Αμερικανοί κρατούνται με άδικα και παράνομα μέσα. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πρόσθεσε επίσης ότι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ώστε η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν να μπορέσει να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

ΙΡΑΝ: “ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣ”

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Said Hatibzade, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση επαφή με την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για την απελευθέρωση πολιτών των ΗΠΑ που κρατούνται σε ιρανικές φυλακές σχετικά με τη δήλωση που έγινε για τους φυλακισμένους πολίτες. των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι ελήφθη ένα μήνυμα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω των υπουργών Εξωτερικών και της ελβετικής πρεσβείας.

Δηλώνοντας ότι η απελευθέρωση ιρανών πολιτών στις φυλακές των ΗΠΑ είναι η προτεραιότητά τους, ο Χατιτζάντε είπε ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα.

Τα θέματα μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, τα οποία δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, αντιμετωπίζονται μέσω της Ελβετίας.

.Source