Οι ΗΠΑ έχουν κυκλοφορήσει μια προειδοποίηση “Μην ταξιδεύετε” για 80 τοις εκατό των χωρών στον κόσμο λόγω του Kovid-19

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τις ταξιδιωτικές τους ειδοποιήσεις για το 80 τοις εκατό των χωρών του κόσμου στο επίπεδο 4, πράγμα που σημαίνει “μην ταξιδεύετε” λόγω του νέου τύπου επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19).
Ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνονται στη σελίδα πληροφοριών στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενημερώνονται τακτικά για να βοηθούν τους πολίτες των ΗΠΑ στα ταξιδιωτικά τους σχέδια στο εξωτερικό.
Σήμερα περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αυξάνοντας το επίπεδο των 4ων ΗΠΑ, ο κόσμος συμβούλεψε τους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στο 80 τοις εκατό της χώρας.
Σημειώθηκε ότι η εν λόγω ενημέρωση έγινε σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση και τις συστάσεις σχετικά με την επιδημία που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την προηγούμενη μέρα, δηλώνοντας ότι η επιδημία Kovid-19 δημιουργεί «άνευ προηγουμένου κινδύνους» για τους ταξιδιώτες ». Ως αποτέλεσμα αυτών των ενημερώσεων, θα δοθούν πολλές χώρες, που αντιστοιχούν στο 80% των χωρών στον κόσμο. κοινοποιήθηκαν πληροφορίες προειδοποίησης επιπέδου 4: Μην ταξιδεύετε
Επί του παρόντος, 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Τσαντ, του Κοσσυφοπεδίου, της Κένυας, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Αϊτής, συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών στις οποίες οι ΗΠΑ έδωσαν προειδοποίηση επιπέδου 4.
Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες Σένγκεν, η Βρετανία, η Κίνα, η Βραζιλία, το Ιράν και η Νότια Αφρική, καθώς και οι μη Αμερικανοί πολίτες, απαγόρευαν επίσης την είσοδο στη χώρα.

.Source