Οι ΗΠΑ επιπλήττουν την Παλαιστινιακή Αρχή μετά τη ζωή του Αμπάς που επικρίθηκε από την Ομάδα Τρομοκρατίας: Έκθεση

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συμμετέχει σε μια εικονική συνάντηση με επικεφαλής των παλαιστινιακών φατριών, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, 3 Σεπτεμβρίου 2020. Φωτογραφία: Alaa Badarneh / Pool μέσω του Reuters.

i24 Ειδήσεις – Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πρόσφατα καταδίκασαν τα ανώτερα μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής μετά την απειλή από τη Ραμάλα η ζωή ενός εξέχοντος επικριτή του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Fadi Elsalameen, ένας γνωστός Παλαιστίνιος-Αμερικανός ακτιβιστής που προέρχεται από την πόλη as-Samu, ένα χωριό νότια της Χεβρώνας, προφανώς υπήρξε αγκάθι στο πλευρό του Αμπάς και των ανώτερων αξιωματούχων του κόμματος της Φατάχ για τις υψηλού προφίλ διαδικτυακές δημοσιεύσεις του που καταδίκαζαν το PA για συστημική διαφθορά.

«Η ζωή μου κινδυνεύει και η άρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής να καταδικάσει μια απειλή θανάτου εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ είναι ένα πράσινο φως για τη χρήση βίας εναντίον μου», δήλωσε ο Elsalameen στο διαδικτυακό έντυπο. Άξιος.

Ο Elsalameen είπε ότι απειλήθηκε πρόσφατα από μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων της Αλ-Άκσα, μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με το κόμμα της Φατάχ, απειλώντας να τον πυροβολήσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Δυτική Όχθη τον Μάρτιο για να δει την οικογένειά του στο Χεβρώνα.

Σχετική κάλυψη

16 Απριλίου 2021 1:34 μ.μ.

Αποκαλώντας τον Elsalameen «έναν από τους πιο εξέχοντες πράκτορες της Αμερικής και του Ισραήλ», η μαχητική οργάνωση είπε ότι «τα τουφέκια του θα στοχεύουν σε αυτόν και σε όσους βρίσκονται μαζί του, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό».

Η απειλή φαίνεται προφανώς αρκετά σοβαρή για το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να εκφράσει τις ανησυχίες της με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με έναν επίσημο Άξιος: «Η ευημερία και η ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι η ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου Εξωτερικών».

Παρά την εμπλοκή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε αναπληρωτή βοηθό γραμματέα Ισραηλινών-Παλαιστινιακών Υποθέσεων Hady Amr Άξιος ανέφερε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή αρνείται να καταδικάσει την απειλή του θανάτου ή να την καταργήσει.

Έχοντας φτάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο οπαδούς στο Facebook, ο Elsalameen δημοσίευσε επανειλημμένα επιδείξεις μηνυμάτων για την Παλαιστινιακή Αρχή, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων ψήφου.

Μία ανάρτηση αναφέρει: «Η σελίδα έθεσε επίσης κρίσιμα ερωτήματα: Γιατί δεν είχαμε προεδρικές εκλογές σε 15 χρόνια; Γιατί οι νέοι και οι γυναίκες δεν έχουν μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική; “

Source