Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μας με την Τουρκία παρά τις παράνομες κυρώσεις

πανό99

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ μετά από συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Καβούσογλου, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, «παράνομες κυρώσεις, αν και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική-τεχνική ένωση με την Άγκυρα», είπε.

Μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Çavuşoğlu, για όσα συζήτησαν και συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Σότσι, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία τους για ανάπτυξη στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ρωσικής κατασκευής S-400 λόγω της αγοράς αμυντικού συστήματος στην Τουρκία Όσον αφορά την αντιμετώπιση των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε: “Η αγορά ρυθμίζει τα συμφέροντα των Αμερικανών παραγωγών σε ανοιχτή μορφή με τη βοήθεια ακατάλληλων μεθόδων που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον ότι το λόμπι είναι παράνομο και, παρά την παράνομη πίεση, εκτιμούμε την επιθυμία των Τούρκων συναδέλφων μας να συνεχίσουν τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, όπως είπε επανειλημμένα ο Πρόεδρος (Βλαντιμίρ Πούτιν). “

“Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι πολύτιμες σχέσεις και αυτάρκεια από μόνες τους. Οι σχέσεις μας δεν εξαρτώνται από επιθετικές και εχθρικές ενέργειες ή ιδιοτροπίες κάποιου », συνέχισε ο Λάβροφ ως εξής:

«Οι σχέσεις μας βασίζονται στα εθνικά συμφέροντα και των δύο χωρών μας, μια αποφασιστικότητα να είναι αμοιβαία επωφελής συνεργασία με συμβιβασμό. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία, η μονομερής απόρριψη και οι απειλές της Δύσης είχαν αποκτήσει στρατηγική σημασία πολύ πριν από την έναρξη των παράνομων κυρώσεων. “

πανό134

Ο Λάβροφ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Κάβουσογλου με κοινή ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού και περιγραφή αφού οι συνομιλίες κάλυψαν τη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι θα ανακοινωθούν αργότερα η ιστορία των συνομιλιών της UnUnsA στο υψηλότερο επίπεδο θα συνεχιστεί.

Εκτός αυτού, αναφερόμενος σε μεγάλα έργα που βρίσκονται σε συνεργασία με την Τουρκία, ο Lavrov TURKAK μου αγωγός φυσικού αερίου με το σχέδιο πυρηνικής ενέργειας Akkuyu της πανδημίας παρόλο που είπε την ώρα που συνειδητοποίησαν: «Λόγω της πανδημίας Δυστυχώς, αυτές οι διαδικασίες επιβραδύνθηκαν επίσης, αλλά τώρα κερδίζουν εκ νέου την ταχύτητα για τα καταστήματα, τη ζωή και των δύο πιστεύουμε ότι θα περάσει. “

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επίσης, η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από οποιονδήποτε, είπε ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για ξένους μισθοφόρους και διέρρευσε στην περιοχή ως προς αυτό το θέμα «Τουρκία και συμφωνούσαν απόλυτα», πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι χαιρέτισε το αίτημα της Άγκυρας να βοηθήσει τα μέρη στο Καραμπάχ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει της συμφωνίας για το τέλος της σύγκρουσης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, με την Άγκυρα που είναι ένας άλλος τομέας συνεργασίας στη διεθνή σκηνή, αναφέρει την Ιντλίμπ στη Συρία, είπε ότι συνεχίζει τη διαδικασία αντί της συμφωνίας που έφτασαν στη Ρωσία και την Τουρκία ηγέτη για την επίλυση του προβλήματος σε αυτήν την περιοχή και πρόσθεσε: “Η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος συνεχίζεται, τόσο περισσότερο ευχόμαστε να ήταν γρήγορο. “

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη, ότι οι βασικές πολιτικές δυνάμεις θα κρατηθούν στη Λιβύη με τη συμμετοχή και των τριών εμπορευματοκιβωτίων που είχαν συμφωνήσει ότι θα συνεχίσουν να βοηθούν στην εξομάλυνση της κορυφής ενός διαλόγου, πρόσθεσε.


Ενημερώθηκε στις: 29 Δεκεμβρίου 2020, 15:08

Source