Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για εκλογές στη Γερουσία δεύτερου γύρου στη Γεωργία

πανό8

Στις εκλογές της Γερουσίας που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2020, ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γεωργία θα διεξαχθεί την Τρίτη, καθώς κανένας υποψήφιος δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 50 τοις εκατό.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Πέρντου, του οποίου η εξαετής θητεία έληξε στη Γερουσία, έλαβε 49,7% των ψήφων στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και έχασε σχεδόν τη δεύτερη θητεία. Ο αντίπαλος του Perdue, Δημοκρατικός Jon Ossoff, παρέμεινε στο 47,9%.

Για την άλλη έδρα στη Γεωργία, ο Δημοκρατικός Ραφαήλ Γουόρνκ και ο Ρεπουμπλικάνος Κέλι Λόφλερ θα αγωνιστούν για τον δεύτερο γύρο. Ο Warnock έλαβε το 32,9% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ ο Loeffler παρέμεινε στο 25,9%.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Από την άλλη πλευρά, στις πολιτείες, οι οποίες έγιναν σαφείς στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η κατανομή των εδρών παρέμεινε στη Γερουσία των 100 εδρών, 50 Ρεπουμπλικάνοι έναντι 48 Δημοκρατών.

πανό134

Εάν αποκτήσουν έδρα ακόμη στις εκλογές της Γεωργίας, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία. Αυτό θα μπορούσε να θέσει τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δύσκολο σε πολλές διαδικασίες.

Στο δεύτερο σενάριο, εάν κερδίσουν και τις δύο έδρες στη Γεωργία, η Αντιπρόεδρος Δημοκρατικός Καμάλα Χάρις θα διαταράξει την ισορροπία μεταξύ των Δημοκρατών. Ο Χάρις, ο οποίος θα είναι επίσης ο Πρόεδρος της Γερουσίας, θα έχει τους Δημοκρατικούς να βρουν την πλειοψηφία.

Σε περίπτωση αυτού του σεναρίου, οι Δημοκρατικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν μια πιο αρμονική διαδικασία λαμβάνοντας τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τη Γερουσία όσο και τον Λευκό Οίκο στα χέρια τους.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το γεγονός ότι οι εκλογές στη Γεωργία είναι τόσο κρίσιμες έχουν επίσης κινητοποιήσει τα ηγετικά ονόματα των κομμάτων. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνουν συχνά τη σημασία των εκλογών σε αυτήν την πολιτεία.

Ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει ένα ράλι στη Γεωργία σήμερα, μία ημέρα πριν από τις εκλογές, για να ζητήσει υποστήριξη για τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους.

Source