Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χορηγήσουν το εμβόλιο της κορώνας της Moderna σε μισές δόσεις

πανό99

Ο Moncef Slaoui, επικεφαλής του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων των ΗΠΑ Warp Speed, ανακοίνωσε ότι σκοπεύουν να χορηγήσουν το εμβόλιο της Moderna σε μισές δόσεις σε δύο φορές για να εμβολιάσουν περισσότερα άτομα κατά του ιού της κορώνας.

“ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΟΣΗ”

Ο Σλάουι είπε, «Σκοπεύουμε να χορηγήσουμε το εμβόλιο της Moderna σε άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών σε μισές δόσεις δύο φορές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προσεγγίσουμε δύο φορές περισσότερους ανθρώπους από τον στόχο με τα εμβόλια που έχουμε. Επίσης, γνωρίζουμε ότι αυτό προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση με την πλήρη δόση », είπε.

πανό134

Από την άλλη πλευρά, δεν έγιναν σχόλια από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων Τροφίμων (FDA) και τη Moderna σχετικά με το θέμα.

Έως το τέλος του 2020, 20 εκατομμύρια άνθρωποι στοχεύουν στο εμβόλιο

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν ότι 4 εκατομμύρια 225 χιλιάδες 756 άτομα στη χώρα έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου Pfizer / BioNtech Covid-19, όπως το Moderna, και συνολικά 13 εκατομμύρια 71 χιλιάδες 925 εμβόλια διανεμήθηκαν σε κέντρα υγείας. Ωστόσο, τα εμβόλια έχουν υποστεί πολύ λιγότερους από τους αρχικούς στόχους, καθώς οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν έως το τέλος του 2020


Ενημερώθηκε στις: 4 Ιανουαρίου 2021, 22:39

Source