Οι ΗΠΑ, Τουρκία F-35 βρήκαν στην ανακοίνωση σχετικά με την Άγκυρα ότι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα ως εικόνα

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), το πρόγραμμα F-35 της Τουρκίας για να ειδοποιήσει την Άγκυρα σχετικά με το εάν αφαιρέθηκε επίσημα από το καθορισμένο.

Μιλώντας στον ανταποκριτή της ΑΑ, ο Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης της κοινοποίησης.

Στην επίσημη δήλωση, οι συμμετέχοντες άνοιξαν για υπογραφή το 2006 και στις 26 Ιανουαρίου 2007 ότι η υπογραφή της Τουρκίας από μια κοινή ατελή Αμοιβαία Συμφωνία ανέφερε ότι η συμπερίληψη της Τουρκίας και σημείωσε ότι το νέο μνημόνιο συμφωνίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το μνημόνιο του 2006 ενημερώθηκε με τους υπόλοιπους 8 εταίρους και δεν προστέθηκαν νέοι συν-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Η Τουρκία, η Κοινή Συμφιλίωση F-35 Joint Strike Fighter Program (JSF) είχε ενταχθεί ως συμπαραγωγοί του EUROCHAMBRES.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, καθώς και Τουρκία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Αυστραλία, Δανία, Καναδάς και Νορβηγία αποτελούνταν από.

Η Τουρκία στην πρώτη θέση 100 F-35 δεσμεύτηκε να πάρει το αεροπλάνο.

Το 2018 η κυριότητα τεσσάρων αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, δεδομένου ότι μόνο αεροσκάφη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία παρακολούθησαν επίσης Τούρκοι πιλότοι υποβλήθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αργότερα, δόθηκε η κυριότητα 2 ακόμη αεροσκαφών F-35.

Ωστόσο, επειδή η κρίση S-400 μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχει μεταφερθεί στην Τουρκία και αποφασίστηκε να ληφθούν αυτά τα 6 αεροσκάφη για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σύμφωνα με τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2020.

Η Τουρκία παρήγαγε επίσης ανταλλακτικά για το αεροσκάφος το 1005. Η συμμετοχή των τουρκικών εταιρειών σε αυτήν την παραγωγή είχε επίσης ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό. Αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει νέους προμηθευτές και για τα 1005 ανταλλακτικά από τον Δεκέμβριο του 2020.

.Source