Οι ΗΠΑ χτυπούν την ετικέτα «Μην ταξιδεύετε» στην Κύπρο, KNEWS

Οι υγειονομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκδώσει προειδοποίηση «Μην ταξιδεύετε» για την Κύπρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να μην επισκεφθούν το νησί λόγω του υψηλού επιπέδου COVID-19.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα εξέδωσαν μια Ειδοποίηση Υγείας για το Ταξίδι Επίπεδο 4 για την Κύπρο, συμβουλεύοντας ουσιαστικά να μην ταξιδέψουν στην Κύπρο υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα.

“Όπως πάντα, παρακολουθούμε στενά τις συνθήκες σε όλο τον κόσμο και θα ενημερώνουμε τακτικά τις συμβουλές μας για συγκεκριμένους προορισμούς στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες”, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένα επίσημο διάγραμμα, υπάρχουν προειδοποιητικά επίπεδα βλάβης στη συμβουλή ταξιδιού, με το χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας και κινδύνου στην κορυφή, όπου οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ συμβουλεύονται να ασκούν κανονικές προφυλάξεις.

Το επίπεδο 2 καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί, ενώ το επίπεδο 3 ζητά από τους ταξιδιώτες να επανεξετάσουν τα ταξίδια.

Ο νέος χαρακτηρισμός επιπέδου 4 της Κύπρου σήμαινε ότι ο κίνδυνος ήταν στο υψηλότερο επίπεδο για τους πολίτες των ΗΠΑ «λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας απειλητικών για τη ζωή κινδύνων»

Ο νέος χαρακτηρισμός επιπέδου 4 της Κύπρου σήμαινε ότι ο κίνδυνος ήταν στο υψηλότερο επίπεδο για τους πολίτες των ΗΠΑ «λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας απειλητικών για τη ζωή κινδύνων».

Οι ενημερωμένες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν ως στόχο να περιορίσουν τις επισκέψεις “σε περίπου 80% των χωρών παγκοσμίως” που αντιμετωπίζουν δραματικές αυξήσεις σε περιπτώσεις, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.

Οι πολίτες των ΗΠΑ κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι, καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να δημιουργεί “άνευ προηγουμένου κινδύνους” σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η απόφαση ελήφθη σε μια στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει πρόσθετες προκλήσεις στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον είπε ότι η κίνηση δεν συνεπάγεται επανεκτίμηση των τρεχουσών καταστάσεων υγείας σε ορισμένες χώρες, αλλά “αντικατοπτρίζει μια προσαρμογή στο σύστημα συμβουλευτικής ταξιδιού του Υπουργείου Εξωτερικών για να βασίζεται περισσότερο στις υπάρχουσες επιδημιολογικές εκτιμήσεις”, μια κίνηση που θεωρείται ότι συνεπάγεται στενότερο συντονισμό με CDC.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το CDC είπε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με ασφάλεια εντός των ΗΠΑ με «χαμηλού κινδύνου» αξιωματούχοι επίσης αποθάρρυναν τους Αμερικανούς να το πράξουν εξαιτίας υψηλών περιπτώσεων κοροναϊού σε εθνικό επίπεδο.

.Source