Οι θάνατοι που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι περισσότεροι από τους Kovid-19

Πράσινη Ημισέληνος Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης – Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Ιατρική Σχολή, Τμήμα Θωρακικής Χειρουργικής, Μέλος Σχολής Ανάδοχος Δρ. Volkan Karaαπό τον νέο τύπο κοραναϊού (Kovid-19) ΤουρκίαΠερίπου 26 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Τουρκία μέχρι σήμερα, τσιγάροΑνέφερε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με το σκάφος είναι 80 χιλιάδες ετησίως.

Ανάδοχος Δρ. Ο Κάρα είπε ότι 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι ενεργοί χρήστες καπνού σε δήλωση προς τον ανταποκριτή της ΑΑ με την ευκαιρία της «9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παύσης του Καπνίσματος.

Επισημαίνοντας ότι ένας στους δύο ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν καπνό ήταν άρρωστος και πέθανε για αυτόν τον λόγο, ο Κάρα σημείωσε ότι η νικοτίνη, η οποία προέκυψε μετά την καύση του καπνού, ήταν επιβλαβής και εθιστική ουσία.

Ανάδοχος Δρ. Δηλώνοντας ότι το πιο σημαντικό συστατικό που προκύπτει μετά την καύση του καπνού είναι η πίσσα, ο Κάρα είπε, “Όταν καπνίζετε, αρχικά δημιουργεί σκέψεις ευχαρίστησης στον εγκέφαλο, διαταράσσει τις λειτουργίες στον εγκέφαλο με την πάροδο του χρόνου. Το Tar περιέχει σχεδόν 7 χιλιάδες επιβλαβείς ουσίες. 250 από τις 7 χιλιάδες ουσίες είναι τοξικές. Πενήντα από αυτές προκαλούν καρκίνο. Οι λειτουργικές διαταραχές στα συστήματα του σώματος, ειδικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας κάνουν να αρρωσταίνουμε. ” είπε.

Αναφέροντας ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες προστασίας από τον κορανοϊό, ο ιός εισέρχεται στο σώμα μέσω αναπνοής και ο Kovid-19 είναι πιο πιθανό να εισέλθει στο σώμα σε καπνιστές τσιγάρων, ο Κάρα σημείωσε ότι ο ιός αρρωσταίνει περισσότερο τους πνεύμονες .

Ανάδοχος Δρ. Δηλώνοντας ότι οι πνεύμονες των καπνιστών είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε όλα τα είδη λοιμώξεων, ο Κάρα είπε, “Είναι πιο πιθανό να μολυνθείτε από κοροναϊό. Εάν μολυνθείτε, εάν πάρετε το μικρόβιο, έχετε έναν πιο σοβαρό ή θανατηφόρο κίνδυνο της νόσου. ” έκανε την αξιολόγησή του.

“8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα”

Αναφέροντας ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί από κοροναϊό, ο Κάρα ανέφερε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια από αυτούς που πιάστηκαν σε κοροναϊό πέθαναν.

Αναφέροντας ότι περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό κάθε χρόνο στον κόσμο, ο Κάρα είπε, “Στη χώρα μας, 26 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω κοροναϊού. Οι θάνατοι μας από το κάπνισμα είναι 80 χιλιάδες ετησίως. Με αυτήν τη σύγκριση, εμείς μπορεί να καταλάβει καλύτερα ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη προσπάθεια. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ανάδοχος Δρ. Το Κέντρο Συμβουλευτικής της Μαύρης, Πράσινης Ημισελήνου (YEDA) σε 84 κέντρα στην Τουρκία εξυπηρετεί, είπε τηλεφωνικώς για να βοηθήσει πολίτες που αναζητούν σωματική και σχετική με τη διακοπή του καπνίσματος.

Δηλώνοντας ότι οι κλήσεις προς το YEDAM αυξήθηκαν 9 φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοραναϊού, ο Κάρα είπε, “το 85 τοις εκατό των εισερχόμενων κλήσεων δήλωσε ότι γνώριζαν τη σχέση μεταξύ του κορανοϊού και του καπνίσματος και μοιράστηκαν ότι το πήραν για να σταματήσουν το κάπνισμα. σταματήσουμε το κάπνισμα, μπορούμε να σταματήσουμε το κάπνισμα κάθε μέρα. Το πιο σημαντικό, μπορεί να μην αρχίσουμε καθόλου το κάπνισμα. Εμείς, ως ΜΚΟ, βλέπουμε ορισμένες ημέρες ως ευκαιρία να μιλήσουμε για να χρησιμοποιήσουμε την επίγνωση του καπνού. ” Μίλησε με τη φόρμα.

.Source