Οι ιδιότητες του Aaron McEneff που έκαναν το Hearts να υπογράφει το καλύτερο στην Ιρλανδία καθώς στοχεύει στο διπλό τίτλο

Ο Robbie Neilson έχει στοχεύσει το Emerald Isle καθώς πηγαίνει κρυμμένα κρυμμένα πετράδια για να κάνει την καρδιά του να λάμψει.

Όμως, σύμφωνα με τον πρώην ήρωα του Tynecastle, Stephen Elliott, το αφεντικό του Jambos έχει ήδη χτυπήσει το GOLD με τη λήψη του λαμπρότερου ταλέντου του League of Ireland από την περασμένη σεζόν.

Ο Aaron McEneff βγήκε από τον πάγκο για να κάνει το ντεμπούτο του στο ιστορικό της Παρασκευής το βράδυ στο Ayr United.

Παρά το παγωμένο πάρκο και τον στροβιλισμένο άνεμο σε μια παγωμένη βραδιά στο Somerset, ο McEneff έδειξε την ηρεμία και την επιθυμία να μπει πίσω από τον Ayr σε έναν προχωρημένο ρόλο στη μέση που έκανε τους υποστηρικτές του Jambos να κρυώνουν.

Ο συμπατριώτης Έλιοτ δεν εκπλήχθηκε από τον άμεσο αντίκτυπό του.

Όχι μετά την προσεκτική παρακολούθηση του 25χρονου, καθώς βοήθησε τον Shamrock Rovers να τερματίσει μια δεκαετία αναμονής για να γίνει Ιρλανδός πρωταθλητής την περασμένη σεζόν.

Ο McEneff και ο Jack Byrne το έσκισαν για το κλαμπ του Δουβλίνου πριν προχωρήσουν στο τέλος της εκστρατείας, στην περίπτωση του Byrne στο APOEL στην Κύπρο.

Και ο Elliott – ήρωας της κερδοσκοπικής πλευράς του 2012 στο Σκωτσέζικο Κύπελλο – είπε ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι του σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο στη Σκωτία, βοηθώντας τους Hearts να επιστρέψουν στην κορυφή της πτήσης.

Είπε: «Ο Άαρον είναι μια υπέροχη υπογραφή για τις Καρδιές καθώς είναι σε καλή ηλικία και θα αισθανθεί ότι έχει ένα σημείο να αποδείξει μετά την αναβάθμιση ενός επιπέδου.

«Γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις όταν παίζετε για Hearts και αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα στο Πρωτάθλημα όταν αναμένεται να κερδίσετε κάθε παιχνίδι.

«Αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την πείνα να βελτιωθεί με τους καλύτερους παίκτες γύρω του και τους πιο έμπειρους παίκτες όπως ο Naismith, ο Walker και ο Boyce να αυξήσουν πραγματικά το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο.

«Ο Aaron είναι ένας μαχητικός μέσος, ο τύπος που δεν βλέπετε πολύ συχνά τώρα που κάνει και τα δύο άκρα του και ανεβαίνει και κατεβαίνει στο γήπεδο.

«Μπορεί να κάνει ένα τάκλιν, είναι πολύ ικανός και αθλητικός, αλλά ξέρει επίσης πώς να σκοράρει.

«Ήταν ένα χρυσό αγόρι, το αγαπημένο των θαυμαστών γιατί είναι ένας συναρπαστικός παίκτης και ήταν μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Shamrock Rovers τα τελευταία χρόνια μαζί με τον Jack Byrne που έχει προχωρήσει στο APOEL στην Κύπρο.

«Αναμφίβολα ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κέρδισε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια.

«Οι δυο τους είχαν μια πολύ καλή σχέση στη μέση του πάρκου.

«Ήταν τα δύο αστέρια του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν και έκαναν όλα τα πρωτοσέλιδα.

«Ο Μπάρνε ίσως έδινε λίγο περισσότερη προσοχή γιατί είχε ήδη παίξει για την Ιρλανδία και είχε το υπόβαθρο στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Αλλά αν ρωτήσετε τον διευθυντή των Rovers Stephen Bradley ή κάποιον από τους υποστηρικτές του, θα σας πουν ότι η McEneff ήταν εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Οι παραστάσεις του Aaron έχουν σημειωθεί και από τον Stephen Kenny καθώς πήρε το τηλεφώνημα για την εθνική ομάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι αν ο Aaron παίζει καλά για το Hearts, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση.

«Ήμουν αρκετά έκπληκτος που είδα τις Καρδιές να μπαίνουν για να είναι ειλικρινείς μαζί σου. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι Hearts θα κοιτούσαν τους Shamrock Rovers όπως και άλλα κλαμπ, αλλά χαίρομαι που συνέβη. Και είναι καλό να βλέπουμε ότι βλέπουν την ιρλανδική αγορά.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να είναι ένας καλός συνδυασμός τόσο για τον παίκτη όσο και για το κλαμπ.»

Ο Έλιοτ ξέρει τι χρειάζεται για να είναι νικητής στο Jambos. Και, ζωτικά, λέει ότι ο McEneff έχει ιστορία να παίζει και σε ομάδες που κερδίζουν.

Αναμένει απόλυτα ότι ο μέσος θα προσθέσει στη συλλογή μεταλλίων του τον Μάιο, με τους Hearts τώρα 12 πόντους στην κορυφή του πρωταθλήματος χάρη στη νίκη της Παρασκευής το βράδυ στο Ayr.

Και πιστεύει ότι θα επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν.

Ο Elliott είπε: «Ο Aaron έκανε καλά στο Derry City πριν μετακομίσει στον Shamrock Rovers, κέρδισε ένα κύπελλο μαζί τους και έτσι έχει καλή εμπειρία να κερδίσει πράγματα.

«Είναι ποδοσφαιριστής και οι οπαδοί του Hearts θα το εκτιμήσουν. Προφανώς θα έχει καθήκον να μπει στην ομάδα με τη δύναμη της ομάδας εκεί, αλλά δεν υπάρχει λόγος με την ικανότητα που πρέπει να πει ότι δεν θα κάνει το σήμα του.

«Για μένα, μετά το Old Firm, πιθανότατα θα λέγατε ότι οι Hearts είναι εκεί ως ο τρίτος μεγαλύτερος σύλλογος στη Σκωτία, παρόλο που βρίσκονται στο Πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή.

«Τα βλέπω ακόμα όταν μπορώ. Έχουν μια καλή ομάδα και είμαι βέβαιος ότι αν κερδίσουν την προαγωγή τότε μπορούν να προχωρήσουν και να είναι ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο άκρο του πρωταθλήματος.

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά θα ήμουν πολύ έκπληκτος αν δεν προχωρήσουν και δεν κερδίσουν το πρωτάθλημα φέτος.

Source